Surasta dar vieno gigantiško jūros grobuonio fosilija  (10)

Paleontologai Peru atrado milžinišką jūros pabaisą, kuri prieš 13–12 mln. metų medžiojo už ją mažesnius banginius. Kaip praneša portalas „Live Science“, archeologai šio gyvūno fosilijas rado Peru teritorijoje. Teigiama, kad prieš 13–12 mln. metų plaukiojančio banginio ilgis svyravo nuo 13 iki 18 metrų, o vien jo kaukolė siekė 3 metrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milžiniško priešistorinio banginio arsenale buvo 36 centimetrų dramblio ilčių formos dantys, kuriais buvo galima auką suplėšyti į gabalus. Paleontologai spėja, kad tarp stuburinių gyvūnų, Leviathan melvillei pavadinto plėšrūno sukandimas yra pats didžiausias iki šiol iš visų mokslui žinomų atvejų. Tiesa, bent jau vienas konkurentas tikrai yra - apie jį mes jau rašėme pernai metais.

Iki šiol tyrinėtojams buvo pavykę rasti tik šio gyvūno kaulų fragmentus, tačiau naujausi atradimai atskleidžia, kad šie gyvūnai mito mažesniais savo giminaičiais. Anot tyrėjų, šis plėšrūnas galėjo maitintis daug kalorijų turinčiais savo mažesnių giminaičių taukais.

Šie, tada turbūt didžiausi jūros gyvūnai, išnyko vėstant klimatui prieš 11–10 mln. metų, o jų vietą užėmė kiti grobuonys, pavyzdžiui, didžiosios orkos, kašalotai bei kiti banginiai- kai kurie iš jų tokių dantų jeu nebeturi, o didžiulius galvakojų kiekius tiesiog susiurbia.

Detalesnis šio gyvūnų aprašymas paskelbtas liepos 2 dienos žurnalo „Nature“ numeryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)