NASA siūlo internetu gelbėti Mėnulio bazę (Video)  (6)

Nors NASA atsisakė planų vėl išlaipinti JAV astronautus Mėnulyje, tačiau siūlo visiems norintiems patiems išmėginti tokios ekspedicijos įtampą ir pavojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Aeronautikos ir kosmoso administracija išleido nemokamą internetinį kompiuterinį žaidimą „Moonbase Alpha“, kuriame veiksmas vyksta futuristinėje Mėnulio bazėje, įkurtoje jo Pietų ašigalyje. Astronautų vaidmenis atliekantys žaidėjai pavieniui ar kartu su draugais gali tapti Mėnulio kolonistais ir tyrinėti bazę ir jos prieigas 3D aplinkoje. Tačiau gėrėtis Mėnulio peizažais nebus kada: žaidėjų laukia dramatiški iššūkiai, teigiama NASA pranešime.

Pagal šio žaidimo scenarijų astronautai, grįžę į bazę iš vienos ekspedicijos, pamato, kad į Mėnulio paviršių pataikęs meteoritas sugadino „kosminio miestelio“ gyvybės palaikymo sistemas. Per 25 minutes astronautai turi atstatyti deguonies tiekimą bazei suremontuodami pažeistą saulės energijos tiekimo sistemą, energetines jungtis bei kitas kritines bazės infrastruktūros dalis.

Šią užduotį atlikti padės interaktyvus valdymo centras, mėnuleigis ir mobilios robotų – technikų grupės bei įvairi techninė įranga. Skelbiama, kad yra ne vienas būdas problemai išspręsti, tačiau dėl laiko trūkumo būtina veikti optimaliai ir koordinuoti bendras pastangas.

NASA pranešime teigiama, kad „Moonbase Alpha“ gali žaisti nuo 1 iki 6 žaidėjų. Žaisti jį galima internetu arba per vietinį kompiuterių tinklą. Minimalūs techniniai reikalavimai kompiuteriui – „Windows XP SP3“ OS, bent 2 GHz procesorius, 2 GB darbinės atminties, NVIDIA 700-osios serijos arba „ATI Radeon X1900“ vaizdo plokštė, 2 GB laisvos vietos kietajame diske, „DirectX 9.0c“.

Šiame vaizdo siužete – „Moonbase Alpha“ pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)