Kosminėje stotyje sugedo amerikiečių deguonies generatorius  (19)

Tarptautinės kosminės stoties (TKS) JAV sektoriuje sugedo deguonies generatorius, pranešė NASA. Šiuo metu deguonį į amerikiečių sektorių tiekia „Elektron“ įrenginys, esantis TKS Rusijos modulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad deguonies generatorius sugedo dar liepos 5 dieną. Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ skelbia, jog deguonies atsargų yra ir prie TKS prijungtame Rusijos krovininiame laive „Progress“. NASA paskelbtame reguliariame TKS veiklos biuletenyje nurodoma, jog deguonies generatorius galėjo sugesti dėl įtampos šuolio jo maitinimo sistemoje.

Pasirodo, bėdos po vieną nevaikšto ir kosmose – praėjus dienai po deguonies generatoriaus išsijungimo JAV sektoriuje sugedo ir NASA užsakymu Rusijoje pagamintas kosminis tualetas, kainavęs 19 milijonų dolerių. Manoma, kad tai atsitiko sugedus siurbliui. Pranešama, kad TKS dirbantys JAV astronautai bandė pataisyti tualetą, tačiau jo valdymo skydelis paleidus sistemą du kartus savaime išsijungė. Kol tualetas JAV sektoriuje neveikia, amerikiečiai naudojasi TKS „Zvezda“ modulyje įrengtu rusišku tualetu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: