„1,5 metų skundėsi stipriais skausmais...“ Tiesiog beprotiška, ką gydytojai pamiršo moters kūne  ()

Naujojoje Zelandijoje moteris po gimdymo beveik pusantrų metų kentė stiprų pilvo skausmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios Zelandijos ligoninės gydytojai padarė nedovanotiną klaidą, po cezario pjūvio moters kūne palikę pietų lėkštės dydžio chirurginį instrumentą. 

Pacientė 18 mėnesių kentė pilvo skausmus ir infekcines ligas, kol kreipėsi į kitą specialistą, kuris išsiaiškino jos ligos priežastį. Paaiškėjo, kad 20-metė gimdanti moteris buvo operuota naudojant „Alexis“ žaizdos įtraukiklį – instrumentą, kuris operacijų metu naudojamas apsaugoti žaizdą ir gerai matyti operacijos vietą.

Futurism“ žiniomis, operacija buvo atlikta 2020 metais, tačiau įtraukiklis buvo aptiktas tik po pusantrų metų – 2021-aisiais, kai moteriai buvo atlikta pilvo kompiuterinė tomografija. Tuo tarpu ji kelis kartus kreipėsi į gydytojus, skundėsi lėtiniu ir didėjančiu skausmu pilvo srityje.

 

Žiniasklaida rašo, kad gydytojai sveikatos problemas dažnai sieja su antsvoriu, todėl per ilgai užtruko išsiaiškinti tikrąją jaunos mamos ligos priežastį.

Naujosios Zelandijos sveikatos departamentas teigia, kad nusprendė atlikti cezario pjūvį dėl nėštumo komplikacijų ir padidėjusio motinos svorio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: