Apie kates dar to nežinojote. Ką byloja katės elgesys  ()

Kačių įpročiai gali atskleisti jų šeimininkų charakterio bruožus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kačių įpročiai gali atskleisti jų šeimininkų charakterio bruožus. Tuo įsitikinusi amerikiečių gyvūnų elgsenos specialistė Sylvie Sterling, Los Andžele įkūrusi tinkamą gyvūnams mokyklą „Feline Soul Academy“.

Anot jos, kartais keistas katės elgesys rodo ne jo charakterio bruožą, o šeimininko problemą, charakterio bruožą, psichinę būseną ir pan. Kai kuriuos tokius pavyzdžius ji paskelbė „Newsweek“.

Pavyzdžiui, jei katė turi įprotį slėptis bute, kai į svečius ateina nepažįstami žmonės, vadinasi, jos šeimininkas nesijaučia patogiai kitų žmonių apsuptyje, atkreipia dėmesį specialistė.

„Agresyvi katė gali atspindėti žmogų, kuris pyksta ant visopasaulio ir gyvenime dažnai lipa „ant galvų“ kitiems. Tuo tarpu nedrąsi katė yra žmogus, kuris mieliau leis kitiems lipti ant savo galvos“, - sako Sterling.

Be saiko save laižanti katė yra ženklas, kad jos šeimininkas yra labai išrankus savo išvaizdai ir nuolat dėl ​​to nerimauja.

Sterling pabrėžia, kad tokie katės elgesio stebėjimai gali padėti jos šeimininkui susidoroti su gyvenimiškomis problemomis, pakoreguoti tai, kas jį vargina pasąmonės lygmeniu – dalykus, kurių savyje nepastebi.

 

„Kai tik žmogus pakeis savo elgesį, pasikeis ir jo katė. Taigi, raktas į laimingą katę pirmiausia slypi pačiame šeimininke. Šeimininkas bus laimingas, tai ir jo katė bus tokia“, – sako mokyklos įkūrėja.

Jos žodžius patvirtina ir internetiniame žurnale PLOS One paskelbtas tyrimas. Eksperimento metu mokslininkai ištyrė, kaip žmogaus elgesys ir gyvenimo būdas veikė katės įpročius ir charakterį. Eksperimente dalyvavo 3000 kačių savininkų. Nustatyta, kad tarp šeimininko ir jo katės yra 5 bendros savybės.

Kokius elgesio ir charakterio bruožus katė perima iš savo šeimininko:

 

▪▪ ekstraversija;

▪▪ geranoriškumas;

▪▪ atvirumas/drovumas;

▪▪ darbštumas;

▪▪ emocinis nestabilumas.

Rezultatai parodė: į socialinį atvirumą linkusių žmonių katės elgėsi tinkamai – lengviau užmezgė kontaktą, rodė geranoriškumą. Tuo pačiu metu gyvūnai, kuriems šie rodikliai buvo žemi, buvo susieti su atitinkamomis savybėmis, kurias turi jų savininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(10)
(7)

Komentarai ()