„Tevatron“ fizikai neigia gandus, jog jiems pavyko aptikti Higgso bozoną  (0)

Intriguojanti žinia, jog „Tevatron“ gretintuvo fizikams pavyko aptikti Higgso bozoną, greičiausiai nepasiteisins – bent jau tokio atradimo galimybę neigia JAV nacionalinės Fermi laboratorijoje dirbantys mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie interneto platybėse pasirodžiusius gandus mes jau rašėme – straipsnis rėmėsi pranešimu, kurį interneto dienoraštyje paskelbė Padujos universiteto (Italija) fizikos profesorius Tommaso Dorigo. Mokslininkas tvirtino, jog tarp branduolinės fizikos specialistų pasklido gandas, kad egzistuoja „labai didelė tikimybė“, jog, vykdant eksperimentus „Tevatron“ greitintuve, JAV fizikams pavyko aptikti Higgso bozoną.

Dabar gi, reaguodama į masinį susidomėjimą tokiomis kalbopmis, viena iš „Tevatron“ greitintuvo programos mokslininkų Simona Rolli žurnalui „New Scientist“ sakė nežinanti, iš kur profesorius T. Dorigo gavo tokią informaciją, nes Fermi laboratorijoje apie tai nieko neskelbiama ir bent jau ji ir jos kolegos apie tai nieko nežino

S. Rolli spėja, jog tokie gandai galėjo kilti dėl įdomių gegužės mėnesyje atliktų eksperimentų rezultatų, kuomet Fermi laboratorijos mokslininkai paskelbė pranešimą apie miuonų ir antimiuonų skaičiaus neatitikimą vykdant antimedžiagos tyrimų eksperimentus. Nors šie duomenys gali padėti fizikams išsiaiškinti, kodėl gamtoje stebimas medžiagos kiekis yra didesnis už antimedžiagos kiekį, su galimu Higgso bozonu tai visai nesusiję, teigia mokslininkė.

Laboratorijoje vykdomo eksperimento „DZero“ atstovas spaudai Stefanas Soldmeris Remboldas buvo dar griežtesnis: „Nėra jokių įrodymų apie Higgso bozono signalą. Tam reikės daug daugiau duomenų. Tinklaraštyje paskleisti gandai yra neteisingi, o tinklaraščiai nėra patikimos informacijos šaltiniai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: