Ilgauodegės katės sugeba mėgdžioti beždžionių skleidžiamus garsus  (6)

Nedidelei ilgauodegei katei išgyventi bei susimedžioti maistą džiunglėse gali padėti ir apsimetinėjimas beždžione, rašo „National Geographic“. Tiesa, šis apsimetinėjimas naudojamas kaip įrankis toms pačioms beždžionėms medžioti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis nepelno siekiančios Laukinės gamtos išsaugojimo draugijos teigimu, Centrinės ir Pietų Amerikos atogrąžų džiunglėse paplitusios ilgauodegės katės (lot. Leopardus wiedii) mėgdžioja beždžionių jauniklius. Iki šiol pirmąjį tokį reiškinį, kai katės imituoja grobį (bent jau Pietų ir Šiaurės Amerikoje), 2005 metais užfiksavo Amazonės atogrąžų rezervate „Florestal Adolpho Ducke“ dirbantys mokslininkai. Kaip teigia Niujorke (JAV) įsikūrusios Laukinės gamtos išsaugojimo draugijos (angl. Wildlife Conservation Society, WCS) mokslininkas Fabio Rohe`as, jis nežinantis nei vieno kito grobuonio pasaulyje, kuris naudotų vokalinį pamėgdžiojimą kaip medžioklės įrankį.

Pasak šį kačių medžioklės būdą pastebėjusių mokslininkų, imitacija buvo „gana prasta“, tačiau jos pakako, kad pritrauktų suaugusius ir netoli jauniklius maitinančius tamarinus. Mokslininkai taip pat teigia, kad tada ilgaplaukei katei nepavyko sumedžioti grobio – ji buvo pastebėta ir beždžionės metėsi šalin.

WCS mokslininkai įsitikinę, kad nepaisant tos nesėkmingos medžioklės, ilgaplaukės džiunglių katės tokiu būdu prisivilioja grobį. Apklausęs vietinius Centrinės Amerikos gyventojus, mokslininkai sužinojo, kad taip medžioja ir kitos džiunglių katės, pavyzdžiui, pumos ir jaguarai. Ties išnykimo riba balansuojančios ilgaplaukės katės sveria apie 3,3 kg ir dažniausiai minta mažais žinduoliais, paukščiais ir ropliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)