Rusijos kosmonautai sėkmingai baigė darbus atvirame kosmose  (2)

Rusijos kosmonautai Fiodoras Jurčichinas ir Michailas Kornijenka baigė išėjimą į atvirą kosmosą iš Tarptautinės kosmoso stoties (TKS), praneša „Interfax“ korespondentas iš Skrydžių valdymo centro (SVC) Pamaskvyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kosmonautai uždarė Rusijos modulio „Pirs“ išėjimo liuką, vėluodami 40 minučių. Išėjimas truko daugiau nei šešias su puse valandų. Kosmonautai atliko pagrindinį jo uždavinį: baigė prijungti naują Rusijos modulį „Rassvet“ prie TKS“, – pranešė agentūrai antradienį SVC atstovas.

Tai buvo ketvirtasis F.Jurčichino ir pirmasis M.Kornijenkos išėjimas ir 336-asis Žemės gyventojų išėjimas į atvirą kosmosą nuo 1965 metų.

TKS Rusijos skyriaus skrydžio vadovas Vladimiras Solovjovas pažymėjo, kad išėjimas prasidėjo 20–25 minutėmis vėliau, nei numatyta, ir kad „jis buvo gana sudėtingas ir reikalaujantis daug pastangų, nes kosmonautai turėjo įveikti daug tarpinių perėjimų“.

Išėję kosmonautai pirmiausia pakeitė televizijos kamerą Rusijos tarnybinio modulio „Zvezda“ agregatų skyriuje. „Ši televizijos kamera būtina filmuoti Europos krovininių erdvėlaivių ATV prisijungimą prie TKS Rusijos skyriaus ir atsijungimą nuo jo. Artimiausias jų, erdvėlaivis ATV-2, pavadintas „Johann Kepler“, atskris į stotį šių metų gruodį“, – sakė SVC atstovas.

Taip pat V. Solovjovas pažymėjo, kad buvusi televizijos kamera įrengta jau labai seniai. „ATV prisijungiant automatiniu režimu, labai svarbu, kad būtų gera televizijos kamera. Mūsų senąją kamerą paveikė kosmoso spinduliuotė, bombarduojančių protonų srautas. Dėl to filmuojant daugėjo optinio triukšmo“, – aiškino V. Solovjovas televizijos kameros pakeitimo pagrindinę priežastį.

Pasak SVC atstovo, pritvirtinę televizijos kamerą, F. Jurčichinas ir M. Kornijenka baigė prijungti prie stoties Rusijos modulį „Rassvet“, kurį atgabeno gegužę Amerikos daugkartinio naudojimo erdvėlaivis „Atlantis".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: