Į Mėnulį – su nauju rūbu: prie ambicingos astronautų misijos kostiumų prisidės „Prada“  ()

„NASA“ astronautai skraidys stilingai – prabangių drabužius kuriantys mados namai „Prada“ padės kurti kosminius kostiumus 2025 m. Mėnulio misijai, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos mados namai dirbs kurdami kostiumus kartu su kita privačia bendrove „Axiom Space“. Pranešime spaudai „Axiom“ teigė, kad „Prada“ projektui suteiks patirties medžiagų ir gamybos srityje.

Vienas astronautas BBC sakė manąs, kad „Prada“ yra pasirengusi šiam iššūkiui dėl savo dizaino patirties. Ši patirtis buvo sukaupta ne tik ant Milano podiumų, bet ir „Prada“ dalyvaujant Amerikos taurės buriavimo varžybose.

„Prada“ turi nemažai patirties, susijusios su įvairių rūšių kompozitiniais audiniais, ir iš tikrųjų gali realiai techniškai prisidėti prie naujojo skafandro išorinių sluoksnių kūrimo“, – cituojamas profesorius Jeffrey Hofmanas, kuris dalyvavo penkiose NASA misijose ir keturis kartus išėjo į atvirą kosmosą.

Tačiau jis teigė, kad žmonės neturėtų tikėtis, jog astronautai vilkės „margaspalvius skafandrus ar panašius įmantrius raštus“ ir kad svarbiausia „yra palaikyti normalią temperatūrą“.

 

Misija „Artemis 3“, prie kurios kostiumų prisidės „Prada“ , bus vykdoma po misijos „Artemis 2“. Jos metu 2024 m. pabaigoje arba 2025 m. pradžioje kapsulė apskries Mėnulį.

„Artemis 2“ įgulą sudarys pirmoji moteris ir pirmasis juodaodis astronautas, kada nors paskirtas į Mėnulio misiją – Christina Kock ir Victoras Gloveris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: