Dėl klimato kaitos kosmoso šiukšlių gyvavimo laikas pailgės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2010-07-29 14:59
Kaip didesnis CO2 kiekis įtakoja viršutinių atmosferos sluoksnių retėjimą? Tereikia atsakyti į šį klausimą, kad straipsnis turėtų mokslinę vertę.
Tadas 2010-07-29 15:29
Oj.., nu baikit.., viskas tirpsta, viskas blogai, ledynai tik skylinėja, tv ekranuose mirga didžiulės ledų lytys... Pasaka be galo... Nu nėra jokio žmogaus sukelto atšilimo.., co2 neįtakoja atšilimo.., ir ledynai visuomet skilinėjo ir skilinės, skirtumas tik tas, kad anksčiau nebuvo tv ir atskilus vienam luitui, visas pasaulis nepradėdavo rėkt: "pasaulio pabaiga!!!".. Praeidavo metai kiti, ir pamato koks žvejys ledo kalną jūroj.., po kelių metų vėl.., o dabar tik rėkia ir rėkia... Šio puslapio autoriams siūlyčiau paskaityti mokslinių straipsnių (iš mokslinių duomenų bazių), kur tyrinėjamas klimatas, saulės įtaka ir pan., bei paruošti rimtą straipsnį.., o ne šiaip - copy paste iš bet kokio puslapiuko.. P.s. aš tokio straipsnio nerašysiu, nesu šios srities specialistas.., o skirti daug laiko negaliu - juk honoraro negaučiau...
Tir4elis 2010-07-29 15:46
Ech.. Dar vienas "praplautom" smegenim skaitantis "mokslinius" straipsnius..
Karvė 2010-07-29 15:54
Kad CO2 įtakoja, klausimų nėra ir tuo galima nesunkiai įsitikinti laboratorijos sąlygomis. Klausimas kiek įtakoja, ir kiek CO2 koncentraciją lemia žmogaus veikla. Palaikykim protingą diskusiją ir neneikime fizikos dėsnių.
Tir4elis 2010-07-29 16:00
Puikus pasiūlymas .
Tadas 2010-07-29 16:54
Na, ok., jei jau tokie protingi - aprašyk eksperimentą kuriuo būtų galima patikrinti kaip co2 pakelia temperatūrą. Bet palauk - kas gi čia: šilumos padidėjimas sukelia didesnį co2 išsiskyrimą! Tai tada klausimas - kas pirmas: višta ar kiaušinis? Remkitės mokslu, o ne "žiniomis" per tv.
Tadas 2010-07-29 16:56
Argumentuotas komentaras.., žmogaus su neplautom smegenim :L:
Tir4elis 2010-07-29 17:30
Tai, kad paties "argumentams" net paneigimo nebereikia. Užtenka lauk išeit ir atsimerkt, jau nebekalbu apie elementarų gamtos mokslų bei fizikos pažinimą.
ligonis 2010-07-29 18:10
2 stiklines dezes pastatytos ant vieno stalo po silumos saltiniu. deziu dugne dideli juodi metalo luitai. vienoi dezei paprastas oras, kitoi oras su didesnia co2 koncentracija. pasildai ir ziuri kurioi dezei greiciau temperatura krenta... o i ta, kad silumos padidejimas padidina co2 issiskirima pasakyciau tik, tiek, kad zeme yra truputi sudetingesnis dalykas, nei sviesos jungiklis, kur tik ijungta arba isjungta...
Tadas 2010-07-29 22:02
O dabar prašau paaiškink fiziškai, kas vyksta tavo aptartam eksperimente... :-)
Karvė 2010-07-29 22:28
Iš esmės CO2 kaip ir kitos vadinamosios "šiltnamio dujos" absorbuoja infraraudonąsias bangas, kurias spinduliuoja kiekvienas šiltas objektas. Dieną "šiltnamio dujos" apsaugo, kad saulė visko neiškeptų, o naktį neleidžia įšilusiai žemei visos šilumos išsklaidyti į kosmosą (kaip kad yra mėnulyje, kuriame praktiškai nėra atmosferos, todėl dienos ir nakties temperatūros skiriasi drastiškai). Todėl minimam eksperimente, kaitinant dėžę su didesne CO2 ar kitų "šiltnamio dujų" koncentracija, ta juoda plyta įkaistų lėčiau, tačiau išjungus lempą, šilumą išspinduliuotų lėčiau. Be šito "šiltnamio dujų" į sistemą įvedamo inertiškumo, nei vieno mūsų nei gyvybės, kaip ją suprantam, nebūtų apskritai.
zahiraz 2010-07-29 23:19
Pasakiškai paneigei musu Taduka
Tadas 2010-07-30 08:30
Įdomiai tu čia parašei: "ta juoda plyta įkaistų lėčiau, tačiau išjungus lempą, šilumą išspinduliuotų lėčiau.". Gaunasi, kad co2 mažina temperatūros kilimą diena, o naktį (jei teisingai supratau) sulėtina šilumos atidavimą (eksperimento atveju iš dėžės, pasauliniu mastu iš žemės į kosmosą?). Jei taip, tai prie ko tada teiginys, kad co2 sukelia šiltnamio efektą? Gautųsi, kad co2 tiesiog mažina temperatūros svyravimus. Gal tada nereikėtų mažinti co2 kiekio..? Ar baisu, kad co2 "suės" ozoną? Šiltnamis veikia kitaip: per dieną sukaupia saulės spinduliuojamą energiją, o naktį, neleidžia jai greitai išsisklaidyti. Dėl tavo frazės apie gyvybę: labai jau kategoriškas pasakymas (kaip ir su horoskopais: gali būti., o gali ir nebūti) Niekas nežino kokios būtinos sąlygos gyvybės atsiradimui. Yra tik spėjimai, todėl pasakymas, jei ne co2 mūsų nebūtų... P. s. pažiūrėkit filmą "The Great Global Warming Swindle" ir pan.., o tada patys spręskit ar egzituoja toks dalykas kaip globalinis aštilimas ir kas jį sukelia... (jei tingit mokslinėje literatūroje kapstytis). P.s. aš šiek tiek tingiu.. P. s. v2. prašiau eksperimento, kuris įrodytų, kad co2 pakelia temperatūrą, o tavo aprašytas - tik mažina temperatūros svyravimus. Pasitaisyk, jei tikrai žinai kas kaip vyksta. Žinoti būtų gerai.
bla0 2010-07-30 17:07
Tadai, trolini? Anglies dvideginis gali kelti ir kelia temperatūrą. Labai panašiu principu kaip ir šiltnamis. Tai faktas. Negudriems pats paprasčiausias paveikslėlis kokį radau: pažiūrėk šitą: http://www.youtube.com/watch?v=GeQfD2DNnUQ būtinai. Visą.