Sukurtas 3D filmas apie 1945 m. sugriautą Varšuvą (Video)  (5)

Varšuvos sukilimo muziejuje nuo rugpjūčio 1 d. lankytojai galės pažiūrėti unikalų trimatį (3D) filmą, leisiantį jiems pasijusti tarsi skristų virš miesto griuvėsių po to, kai jis buvo nacių beveik sulygintas su žeme po nepavykusio sukilimo 1944 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filme imituojamas sąjungininkų bombonešio „B-24 Liberator“ skrydį aplink nacių sugriautą Lenkijos sostinę 1945 metų pavasarį. Filme skaitmeniniu būdu yra rekonstruoti sugriautos Varšuvos vaizdai. Filmas trunka 5 minutes ir 6 sekundes, o būtent tiek laiko reikia lėktuvui apsukti miesto centrą.

Filmas buvo kuriamas naudojant istorinius vaizdus bei įrašus siekiant atkurti detalų miesto modelį po numalšinto Varšuvos sukilimo 1944-ųjų spalį. Miesto griuvėsiai buvo rekonstruoti remiantis archyvinėmis nuotraukomis ir žemėlapiais, kurie buvo perkelti į 3D erdvę. „Griuvėsių miesto“ kūrimas užtruko du metus. Kamerai artėjant prie miesto pradeda ryškėti sugriautų tiltų ir ištisų su žeme sulygintų mikrorajonų detalės.

Įvairūs istoriniai šaltiniai teigia, jog per mūšius nukentėjo apie 25 % miesto pastatų, o po sukilimo pabaigos dar 35 %. Be to 10 % buvo sunaikinta 1939 m. rugsėjį ir 15 % per Varšuvos geto sukilimą, todėl karo pabaigoje 85 % miesto buvo sugriauta. Buvo sunaikintas šimtmetinis kultūrinis ir materialinis palikimas.

Teigiama, jog visame pasaulyje tai yra pirmas toks skaitmeninis filmas, rekonstruojantis sugriauto miesto vaizdus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (5)