Meksikoje rastas tunelis gali atvesti prie senovinio miesto valdytojų kapavietės (Video)  (3)

Meksikos archeologai pranešė, kad rado įėjimą į tunelį, kuriuo, tikimasi, galima patekti į žinomo senovės miesto Teotichuakano, klestėjusio iki ispanų invazijos, valdytojų kapavietes. Spėjama, jog į šį tunelį žmogaus koja nebuvo įžengusi ne mažiau nei 1800 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teotihuakanas - didžiulis senovinis mietsas, įkurtas beveik prieš 2000 metų. Šiuo metu - tai milžiniška archeologinė radimvietė Meksikoje, Meksiko slėnyje ir tuo pačiu, pagrindinis turistų traukos centras. Čia yra vienų didžiausių Mezoamerikos piramidžių kompleksas, taip pat išlikę daug gyvenamųjų pastatų, vadinamoji Mirties gatvė bei spalvinga sienų puošyba.

Savo klestėjimo apogėjuje, pirmojoje I-ojo m. e. tūkstantmečio pusėje, Teotihuakane įvairiais skaičiavimais galėjo gyventi nuo 20 iki 100 tūkst. žmonių ir tai buvo vienas didžiausių to meto miestų pasaulyje. Nors kol kas neaišku, ar Teotihuakanas buvo imperijos centras, tačiau neabejojama, kad tai buvo labai įtakingas miestas visoje Mezoamerikoje, jis veikė Verakrusą, Majų civilizaciją. Taip pat nėra žinoma, kas buvo miesto gyventojai; manoma, kad tai galėjo būti daugiakultūrinis miestas.

Meksikos nacionalinio antropologijos ir istorijos instituto tyrėjai tikisi per du mėnesius atkasti įėjimą į 15 metrų gylyje esantį tunelį, kurio ilgis, spėjama, yra nuo 100 iki 120 metrų. Jie nekantrauja kuo greičiau apžiūrėti, kas yra tunelio viduje ir kur tiksliai jis veda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)