Šiuolaikiniai superherojai daro blogą įtaką berniukams - jie nebenori padėti žmonijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonimelis 2010-08-17 07:05
Siais laikais superherojai nebemadinga. Seniau buvo kazkas. O daba visi sako, laksto su tuo apsiaustu, kaip be vieno varsto. Siais laikais kostiumuotieji nemadingi. P.S Vaikai siekia kersto, nes sendieniniame pasaulyje daug patyciu. Seniau maziau budavo. Daba istisai per laidas rodo, nu tai vat ka jus norit!
Pumper 2010-08-17 08:29
O Batman'as ne keršto norėjo? Nieko bendro su patyčiom tas neturi. Vaikai dabar tiesiog GTA tiek prisižaidę, kad geriau eitu gatve ir taškytų visus iš eilės, nei ką nors gero padarytų.
lgtech 2010-08-17 08:38
NE! Jis suprato, kad iš keršto nieko nebus ir nuo tada pradėjo kovoti su blogiukais ir valyti gothamo miestą nuo padugnių, betmenas buvo teisybės ir tiesios skleidėjas. (o gal dar ir yraj)
Giltine002 2010-08-17 10:04
Maži vaikai visąlaik mėgsta super herojus jie jiem iš mados tikrai neįšeis, jei netiki pažiūrėk kas vyksta darželiuos. P.S. Patyčių visada buvo apytiksliai tiekpat, tik pasikeitė visuomenės požiūris į jas.
Evaldas 2010-08-17 10:09
Kazkaip atrodo, kad JAV jie populiaresni negu pas mus...
lightfire 2010-08-17 10:16
^^^ brukamo sovietinio mentaliteto bei primityvaus krikščioniško kuklumo dešimtmečiai padarė savo. Pas mus neišplito nei panašūs filmai, nei komiksai ir pan. Kartais būna kaimiškas proveržis "taip jiems ir reikia", kai kokie violetiniai megztukai pasiautėja. Bet tai -laikinas ir provincialumo šaknis turintis reiškinys
Pumper 2010-08-17 10:16
Nes JAV ir 50k žalio nepagaili už pirmą komikso leidinį, o Lietuvoj tokių dalykų išvis pirkti nėra, todėl tik iš filmų ir animacijos tie super herojai žinomi, kas sudaro gal tik 5% medžiagos.
faktas 2010-08-17 10:57
Visiškai sutinku su tyrimo autore. Ypač dėl tos dalies apie nepagarbą moteris. Šiuolaikiniuose animaciniuose filmukuose yra tikrai daug seksualinio turinio elementų. Jei aš tiksliai pamenu, žmogaus seksualinės elgsenos pagrindų vystymosi aktyviausi laikotarpiai - 4-5 ir 11-12 metų ir visi puikiai žino, kad vaikai pavyzdžius ima iš savo idealų.
andriulis 2010-08-17 11:05
Mano brolis kai buvo mazas pareiske, jog jam atsibodo kai isvien laimi ne Tomas, o Dzeris, ne blogieciai,o supermenas Jam tiesiog pabodo ziureti nuspejama pabaiga. O del super heroju, tai jie labai populiarus, bet tik ne lietuvoje. Pas mus is viso nera tokio dalyko kaip masiska psichoze, del kazkokio filmo ar animacinio filmuko. Nei mes del zvaigzdziu karu alpstam, nei del ziedu valdovu. Tiesiog mums arba patinka arba ne.
Anonimelis 2010-08-17 11:59
Nezinau, kazkaip kostiumuoti jau nebeidomus, kai yra grazesniu filmu ir zaidmu. Senesnius filmus, apie superherojus pasiziuri, tai nera ka sneketi, o naujesni, apie kostiumuotus, tai irgi erzina. Vat supermenas irgi erzina, nes ten visur per daug tos romantikos. Nekenciu filmu, kur superherojus eina is proto del mergos, nepakenciu tokiu filmu.
Stakta 2010-08-17 13:29
Aš tai manau kad lietuvos vaikai , tikrai nesilygiuoja i filmų herojus. Nes nėra jis taip brukamas į galva. Pamatė viena kita kart filma ir pamiršo, o vat pas juos ir komiksai brukami tuo pačiu. Dėl to tikrai manau daugiau itakos turi. Musiškiai labiau į minedus, yvas, ir geltonas ligiuojasi
mnv 2010-08-17 13:49
Nei maziau, nei daugiau ju budavo tiesiog niekas tuomet i virsu to nekeldavo.
nikis 2010-08-17 14:01
Nu man nepatinka tokie tyrimai. Jei visi žiūrės bukų vaikų, kurių tėvai neišmoko skirt realybės su fikcija, žaidimais ir ttt, tai iš vis viską reikės uždraust. Manau dauguma augo su visokiais animaciniais filmukais - Na, palauk; Simpsonai, Son Gokai ir tt. Ten daug smurto, nesąmonių ir tt, bet yra užkoduota daug svarbių moralinių vertybių. Kad ir tas pats Son Gokas ;D visus mušdavo, bet tik tada, kai reikėdavo gint. Ir visai ne tame esmė, o jo asmenybės paveikle - jis ramus, tikrai nestereotipinis, dažnai bukas, bet turi labai stiprių vertybių, kurių niekad neatsisako. O svarbiausia paprastumas ir nuoširdumas. Tad žiūrint iš kritiško taško, viskas kenkia bukų vaikų vystymuisi, reikėtų uždraust tėvam apie pinigus kalbėt, pyktis ir tt. Nesąmonė. Kiekvienam bent kiek mąstančiam vaikui, net ir neigiami pavyzdžiai duoda teigiamų išvadų. Matydamas kaip vyresni vaikai geria alų ir gliaudo saulėgrąžas kieme, kažką galvoja, pamato, kad sena bobutė ant jų rėkia, kviečia policiją ir tt - vaikas prieina vieną iš kelių išvadų - pagrindinės - Tie bernai kvaili, geria čia, taip jiem ir reikia; - Ta bobutė neturi ką veikt, ir lenda prie berniukų, kvaila boba. Nu čia gali žiūrėt kiek nori, ir ko nori, bet tiem individų, kuriuos natūrali atranka turėjo išnaikint, bet jie išliko - niekas nepadės. Jie visur matys blogį, ir jį kartos, nes atrodys kad taip reikia, įprasta. O paskui visokie psichologai darys tyrimus, kaip bukapročius paveikia žaidimai, filmai, animacija ir tt. Tėvai juk svarbiausia, ir tai kaip jie padeda pamatus vaiko mąstymui(plius pačio vaiko protiniai gebėjimai). Tiesiog absurdiški tyrimai. Uždrauskim Holivudą ir žiūrėkim Sovietinę animaciją ;/ P.S. tokie tyrimai bando numest kaltę nuo tėvų pečių ir apkaltint TV, PC ir tt. Visiem seniai žinoma, kad santykiai šeimose atšalę, išryškėjus atskirtis, tėvai užsiėmę savais "reikalais", darboholizmais, ar tiesiog spokso į TV. O vaikai sėdi prie PC, arba žiūri tą patį TV. Bendravimas minimalus, apkalba kokio serealo veikėjus, ar apie reikalus kažką pakalba. O kur asmenybės ugdymas? Naujas žaislas ar gabalas šokolado neišauklės vaiko... Taip, kad tėvai ir psichologai, mano nuomone, patys nežino ko ieško, patys kalti didžiąja dalim, ir to nemato, ieško užpakaly smegenų... Nu tiesiog nesusilaikiau paskaitęs straipsnį ir komentarus. Toks siauras mąstymas pasirodė..
lape 2010-08-17 15:22
Niekai nesuprantu, kastie superherojai - lėlės kažkokios? Kaip iš vis berniukai gali su jais žaisti? Čia kažkokiu žydrumu atsiduoda visa ta herojų pramonė...
qzar 2010-08-17 15:32
Tai vaikai negali zaisti su zaislais ? su kazkokio filmuko herojaus lele ? aisku geriau atrodo kaip su masinytem ir t.t zaidzia bet as tai nieko blogo nematau.
auszra 2010-08-17 15:43
Patiko Nikio komentaras. vaiku auklejimas ir vertybiu skiepyjimas ne medijos reikalas. televizijos ir kino pramones reikalas---pelnas, zombiu vartotoju armijos didinimas ir pelnas
lightfire 2010-08-17 16:00
superherojai yra filmuose, komiksuose. Lėlės, mašinytės - tai tik komercijos dalis. Jei tau žaislai su žydrumu asocijuojasi, tai panašu, kad koks gražulio sindromas bus
Nerkashis 2010-08-18 15:39
Dukra dažnai painioja filmukus su realybe. Panda gali šokinėti iki debesų, yra burtininkai, raganos, fėjos (dantukų), senis šaltis, vabalas nugali žmogų ir t.t. Tenka ilgai aiškinti kas ir kaip. Bet čia yra ir gerų dalykų: apšviečiu vaiką kartu formuodamas pasaulėžiūrą; ilgiau pabendrauju su dukra, praleidžiam daugiau laiko kartu; mažiau rutinos...