Stephen Hawking: Norėdami išlikti žmonės privalo kolonizuoti kosmosą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Retry 2010-08-18 10:56
Juokingas naujienos parašymo tonas. Parašyta taip lyg Hawkingas būtų PRANAŠAS...
Topazas 2010-08-18 11:22
Nejaugi Hawkingą taip smarkiai paveikė senatvė? ;/
SG 2010-08-18 11:24
Aš ir kažkaip pradedu nusivilti Hawkingu, kuris anksčiau buvo vienas mano gerbiamiausių žmonių. Kažkaip čia jis keistai paskutiniu metu.
Pointman 2010-08-18 11:33
Hmm... Karibu krize buvo ne 1963 o 1962 metais. O siaip cia bet kuriam mastanciam zmogui akivaizdus faktai. mones buvo pasirenge isnaikinti vieni kitus del politiniu isitikinimu. Tikras branduolinis karas tarp JAV ir SSRS beveik neisvengiamai butu sunaikines musu civilizacija, o tokia gresme buvo iskilusi ne tik 1962 o ir veliau dar bent keleta kartu. Atominio karo gresme neisnykusi net dabar. Priesingai - pasaulyje vel panasaus masto ginkluotes varzybos kaip kad saltojo karo metais. O del resursu irgi tas pats. Yra rasoma kad naftos uzteks dar 60 metu angliu 120 gelezies irgi ne per daugiausiai ir tt. O kas po to? Ka jau kalbeti apie tai kad zeme tokia kokia yra dabar irgi amzinai nebus (nors cia kalbama apie simtus milijonu metu). Taigi, Hawkingas tik sneka pasiremdamas konkreciais faktais. Pgarba jam uz tai kad nebijo kalbeti tokiomis temomis, kuriu kiti mokslininkai prisibijo.
Sarunas 2010-08-18 12:42
O ko čia prisibijot? Tiesiog tai buvo savaime suprantama, ką jis čia pasakė ir kiti mokslininkai manyčiau nematė prasmės "pranešti" viesiems tai ką visi jau ir taip žino
cluendo 2010-08-18 13:14
Topazas, kaip matau tave jau veikia senatve Kaip paskutinis bezdalius pasnekejai. Retry, tai pirmyn, pabuk ir tu pranasu, idomu ar taves klausys kasnors? SG, nusivilti gali tik savimi Sarunas, tas "visi zino" reiskia nei vienas nezino. O Hawking labai teisingai raso. Patys pamatysit ateity. Na jei ne jus, tai jusu vaikai, vaikaiciai.
Ins0da 2010-08-18 13:33
Ko čia yra nusivylusiu S. Hawking ? Pasidomėkit, atsimerkit, tai gal patys savim nusivylsit.
Retry 2010-08-18 13:33
Aš nesakau, kad jis neturi šnekėti, ar kad jis blogai šneka. Aš tik sakau, kad jis patapo toks, kurio nuomonės be kvestionavimo klausomasi spaudoje. , o ar kas pasakė, kad yra visai kita pusė nuomonių ir kad dauguma sako, kad tai tiesiog mūsų pačių asmenybių ir baimių projektavimas į kosmosą. Pasikartosiu: aš nesakau, kad jis negali ar blogai šneka, aš sakau, kad jo kiekvienas žodis priimamas, kaip besąlygiška tiesa ir nėra kvestionuojami medijose.
Arwis 2010-08-18 13:38
Kuo toliau tuo labiau matosi senis pusi pjauna. Tokie ateities gasdinimai jau per visus galus islinde ir manau kad zmones daugiau ar maziau tai suvokia. Na bent ta dalis kuri masto. Juolabiau paimkim kosmoso technologijas, lyginant su kitomos sritimis kuriuose zmonija padare milziniskus suolius, kosmose niekur taip nuo 1970 tuju ir nepasistumejo. Taigi jau 40 metu kaip technologijos beveik stovi vietoje ir kazkaip artimiausius bent 20 metu nematau jokiu realiu alternatyviu 'propulsion' pasiulymu kurie mus galetu efektyviai skraidinti bent po savaja saules sistema. Po galais iki menulio negalim net efektyviai nuskristi ka jau kalbeti kur toliau. Antras dalykas norint kolonizuoti planeta ja pirma reikia rasti. Zinoma daro savo pasisakymus su prielaida kad rasim bet ir vel mokslines fantastikos per daug priskaites nebepamena kad iki ten nukeliauti uztruktu per daug ilgai.
lgtech 2010-08-18 13:43
Nuseno ir suvaikėjo Hawkingas...
Kalchalašas 2010-08-18 14:10
Jau rimtai nusisneka, bet ka noret, zmogus neturi ka veikt, o smegenys tai gerai dirba tai ir daro tokius pranesimus.
Topazas 2010-08-18 14:40
Jėgau mano... Kodėl visada mane žmonės supranta ne taip kaip turi? Hawkingas yra vienas iš mano mylimiausių mokslininkų. Dar atleidau už jo naują nieko naujo neparodančią dokumentiką, atleidau ir už mintis apie ateivius... bet kai kelintą kartą iš eilės pasako tokią akivaizdžią nesąmonę, tai jau pradedu abejot ar jis pats rašo tai ką galvoja, ar kas juo naudojasi, ar iš tiesų senatvė paveikė. Kodėl jo šias mintis turėtume atmesti? -reikia tvarkyti savo įgimtas bėdas, ieškoti alternatyvų, o ne nuo jų bėgti -sunku rasti biologiškai tinkamą planetą.. apskritai surasti vien egzoplanetas yra gana sudėtinga -atstumai iki žvaigždžių - joks žmogus neišgyventų kol iki kokios nors nuskristume + kiti techniniai ir biologiniai trugdžiai -saulės sistemoje taip pat nėra tinkamos planetos planetos žmonėms Nejaugi taip neakivaizdu, kad nuo savęs bėgti yra ne išeitis? Neakivaizdu kad šita mintis bus naudinga, bet neorginali tik po kelių amžių? Jei vis tiek prieštarauji, tai tebūnie, būsiu senas bezdalius, bet su hawkingo mintimis nesutiksiu...
titas 2010-08-18 15:00
paprastas paaiskinimas visiem kas megsta Howkinga , bet abejoj tai ka jis dabar sneka ir daro - howkingas gyvena 50 metu ateityje musu .
Indigo89 2010-08-18 15:37
Tai reiskia po 100 metu jis vistiek bus senis kalbantis pries 50 metu aktualias nesamones. Geriau sneketu, ko visi nezino ir kas aktualu dabar, o ne ka visi zino ir kas bus aktualu ateity. Zmoguiu gal babkiu pritruko tai ir peza tokius dalykus.
Laurynas19 2010-08-18 16:53
- taip nereikia begti nuo savo bedu. TU teisus. - Sunku rasti niologiskai tinkama planeta su dabartinemis technologijomis, kaip ir pries 100m ar daugiau su pirmaisiais teleskopais apskritai neka galejo rasti. Po 100m, gal patys per google kosmosa galesim ieskotis... - su dabartinem technologijom joks zmogus iki bet kokios zvaigzdes nenuskristu. kaip ir pries 100m nuo lietuvos iki Uk per 2h nenuskrisdavo. bet veliau kas zino.. - nera tinkamos kolkas, bet kas zino ar mes nepadarysime ju tinkamomis.. Net ir dabar yra projektu kaip apsodinti marsa ar pan. Juk Hawkingas kalba ne apie rytoju, o paie artimiausius 200metu, ir visa tai turesime pasiekti ne sutokiomis technologijomis kokios yra dabar. ir i menuly juk nejojo arkliais.
Metanabol 2010-08-18 16:54
Čia visi verkia ir varo ant Howkingo, nors logiškai pagalvojus - 200metų nesveiki skaičiai... Pagalvokit, kiek visko pasikeitė nuo 1800, dabar pagalvokit - atominių užtaisų tiek, kad ten nežinau viską iki subatominių dalelių sunaikint užtektų... Tik jūs bijot pripažint, kad žmonija kvaila ir gali laisvai susinaikinti... O bailiai būtent pirmi ir mirs...
afor 2010-08-18 17:12
hawking ar kaip jis ten, ziuriu sutinka su mano mintim, kad zmones- tai parazitai p.s. kai as rasiau, kad zmonem grese isnikimas, tai visi durnium isvadino! o dabar apie tai hawking prabilo, tai visi tapo jo pasekiejais ir uztarejais! keista kaip zinomas zmogus turi tokia didele itaka kitiem, nei paprastas, bet sakykim mastantis zmogelis...
Nerkashis 2010-08-18 17:52
Norėčiau apginti Hawkingą. Jis teigia:"Mūsų genetinis kodas turi užprogramuotą savanaudiškumą ir agresiją, kas žmonijai padeda išgyventi." Į tai susideda neracionalus, beatodairiškas žemės išteklių vartojimas vardan savo trumpalaikės laimės. Nepakantumas kitiems, kitaip mąstantiems, veikiantiems... Neįsakysi žmogui turėti tiek vaikų, valgyt tiek maisto, vartoti - turėti tiek daiktų, galvoti būtent taip. Beje ir nėra kas įsako. Manau, tai ne bėgimas nuo problemos, o išlikimas.
DJ_LFS 2010-08-18 17:52
obama taip nemasto, tai nutrauke visas kelioniu i marsa programas
geziokas 2010-08-18 18:33
Obama tiesiog paliko tai savo įpediniam. Jo prioritetas yra sutvarkyti visą mėšlą amerikoje, ką jis puikiai daro. O kosmoso programą vykdo ne tik JAV, bet ir Japonija, Europa, Rusija. O svarbiausia, mano manymu, pirmiausia reikia išsivalyti Žemės orbitą, kad tokios kelionės bent jau pradžioj būtų saugios. 200 metų tikrai didelis laiko tarpas, juk technologijos tobulėja netolygiai, o su pagreičiu.