Kas trečias suaugęs britas miega su pliušiniu meškučiu  (17)

Kas trečias suaugęs britas užmiega apsikabinęs vaikystės laikų minkštą žaislą, rodo nauja apklausa. Daugiau kaip pusė apklaustų britų vis dar saugoja vaikystės pliušinį meškutį, o vidutinis žaislo amžius – 27 metai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešbučių tinklas „Travelodge“, apklausęs 6 tūkst. suaugusių britų, nustatė, kad miegojimas su pliušiniu meškučiu, anot respondentų, yra „raminantis ir guodžiantis būdas“ pabaigti dieną. Apklausa taip pat rodo, kad 25 proc. vyrų pliušinius meškučius vežasi į verslo keliones, nes jie primena apie namus.

„Travelodge“ teigimu, pastaraisiais metais viešbučių darbuotojai padėjo daugiau kaip 75 tūkst. pliušinių meškučių sugrįžti pas savininkus. „Įdomiausia, kad meškučių savininkai buvo ne tik vaikai. Dėl paliktų meškučių į mus kreipėsi daugybė verslininkų ir verslininkų“, – teigė viešbučių tinklo atstovas spaudai Shakila Ahmedas.

Psichologės Corrine Sweet teigimu, pliušinio meškučio glėbesčiavimas yra „svarbi mūsų tautinės dvasios dalis“. „Tai sukelia ramybės, saugumo ir patogumo jausmą. Visiškai natūralu, kad žmonės patirti šiuos jausmus trokšta ne tik vaikystėje, bet ir vėlesniame gyvenime. Nestebina tai, kad populiaru meškučius vežtis į verslo keliones. Atėjus metui miegoti, meškutis sužadina prisiminimus apie namus, šilumą, padeda užsnūsti – visai taip pat, kaip vaikystėje“, – komentavo psichologė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: