Ekologiškiausias laidojimo būdas - palaikų tirpdymas vandenyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

taskaz 2010-08-23 10:00
negana to ž,pgus vargsta gyvendamas tai dar ir išvirt po mirties reikia...
Anonimelis 2010-08-23 10:13
Koks jau tada tam zmogui skirtumas, nes jis jau vistiek negyvas ir nieko nemato, bei nejaucia. Dar, netgi geriau, kad taip daro, nes tu kapiniu, per daug. Geriau tirpdynt, ar degint. Man, nepatinka laidojimas, po zeme. Kam tu lavonu kruvos reikalingos. Vistiek negyvas daiktas, kai jau nera kur gyvuju deti, pvz. Kinijoje ar dar kur, nu tai vat. Jaukiau, kai lavona sunaikina kazkaip, nors ir netikintysis esu.
Justdoit 2010-08-23 10:35
Kai papasakojau panašius būdus savo Dievabaimingai močiutei tai jai buvo šokas. Ji sakė, kad niekada tokiu būdu nenoretu būti palaidota, nes Dievas jai nebeseuteiks prisikėlimo teisės, nes nežinos kaip ją atkurti. O ir man labiau prie širdies būtų sudeginimas negu kažkokios rūgšties ištirpdyme ir košės išpilimu.
Paberzis 2010-08-23 10:53
Esu pakankamai konservatyvus. Tas tiesa. Ir todėl man nepriimtina tokie nauji palaikų utilizavimo būdai. Mano nuomone nereikia čia kraustytis iš proto, jei kremuojant išsiskiria 150kg CO2. Tas žmogu per savo gyvenimą išleido tonas to CO2 ir dar papildomi 150kg situacijos nekeičia. Nedarykim problemos kur jos nėra. Geriau pasirūpinkime pastatyti daugiau krematoriumų ir nuolat plėsti kolumabariumus ir to per akis užteks. Jei Lietuvoje bus pastatytas krematoriumas, senatvėje ir aš norėčiau būti kremuotas, jei ne- noriu būti palaidotas tradiciškai. Ir man ne dzin, ar įmes į rūgštį, išvirs ir nuleis į kanalizaciją ar pakas patvoryje.
SaliamonXP 2010-08-23 11:26
Patikek, kai ateis laikas tau tikrai bus visiskai dzin Jeigu ne, galesi man pasiimt visus pinigus is mano pinigines/banko saskaitos Niekaip nesuprantu, ko ce visi verkia...? Dar pries pora metu visi inkste, kad niekada nesutiktu buti kremuojami, bo tai artimieji netures vietos kur ateit ir prisimint bla bla bla..., o kai mire mano senelis, tai vos ne kasantram giminej pradejo vaidentis (sapnuose senelis liepdavo nebekelt minejimu ir maziau kapinese trintis, bo jis "iseit" negali, turi trintis zemej atseit ) Kaip sakoma, ir suprask, kad nori...
Patriotas 2010-08-23 11:30
Na, tai tavo mociute, speju, budama katalike, gan prastai ismano katalikisko tikejimo pagrindus. Siaip jau, tai pagal katalikybe, nera jokio skirtumo kaip palaidojamas kunas, nuo kada pagal ja jis yra laikomas "medziagine" zmogaus dedamaja. Gali perduoti, kad nesinervintu del to
ligonis 2010-08-23 11:32
"Kai papasakojau panašius būdus savo Dievabaimingai močiutei tai jai buvo šokas. Ji sakė, kad niekada tokiu būdu nenoretu būti palaidota, nes Dievas jai nebeseuteiks prisikėlimo teisės, nes nežinos kaip ją atkurti" kaip ten sako - "tikiu i dieva visagali(kuris tik nesugeba is sudegusio kuno surinkt vel atgal)" juokingi jie, patys nesuvokia ka sako. as laikausi tos nuomones, kad reikia naikint tas kapines ir paskirt plotus prasmingesniem dalykam. nes numirus jau tikrai nerupes kas su tuo mesos gabalu daroma.
Drutas 2010-08-23 11:35
Yra žmonių, kurie atiduoda savo kūnus tam, kad ekspertai tirtų žmogaus puvimą (numeta kūną purvyne, mašinoj ar pan. ir stebi), tad netrūks visokių hipių norinčių būti palaidotais ekologiškai (kaip rašė, jų jau yra). Tačiau man idealiausiai atrodo sudeginimas, šiek tiek romantiška, simboliška ir nors tuomet jau vienodai švies kaip, bent gyvas gali šiek tiek pakelta galva galvot apie savo laidotuves.
cNduo 2010-08-23 11:53
Iš tikrųjų daug priklauso nuo šeimos ir žinoma pačios tautos papročių, kadangi kapų tvarkymas, žvakių statymas kapinėse daugumai yra tapęs kasmetiniu ritualu. Pats kiekvienais metais lapkričio 1d. vakare su šeima važiuoju į kapines žvakių pastatyt, pasigrožėt tūkstančiais žiburėlių ir šiaip praleist laiką kartu su šeima. Net neįsivaizduoju kaip tokia diena atrodytų be kapinių, be žvakių. "Ekologiški" žmonių laidojimo būdai prigys toli gražu ne visur, tai yra labiau aktualu toms šalims/gyvenvietėms kurios stokoja ploto kapinėms. O Lietuvos ir kitų mažiau apgyvendintų kaimų žmonės manau dar ilgai laidos žmones įprastose kapinėse.
Karvė 2010-08-23 12:09
Dar ekologiškesnis būdas būtų mirusįjį suvalgyti - sutaupytume kokį trečdalį kiaulės/galvijo, o jos tai per gyvenimą oho kiek šiltnamio dujų išbezda! Ir dar kaip humaniška būtų - saugotume gyvūnus. Žalieji turėtų pritarti...
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-23 12:19
Kai kurios indų gentys valgo (arba valgydavo, neatsimenu ar ta tradicija dar gyvuoja) savo mirusius artimus. Šiaip pamąstymui...
Giltine002 2010-08-23 12:39
Man įdomu iškur pas visus žmones susikaupia tie 200mikrogramų gyvsidabrio? :]
Sunstep 2010-08-23 12:51
loggo 2010-08-23 12:54
...iš aplinkos turbūt. Mažas būdamas termometrą esu sudaužęs, tai kol pasakiau mamai ir ji man liepė iš kambario eiti, tikrai kažkiek garų įkvėpiau - gyvsidabris iš organizmo nepasišalina, kiek žinau. Tai čia man, kiti žmonės dar ir kitais būdais gali jo pasisavinti. --- Visai nebloga idėja. Aš tada noriu, kad man numirus, mane liūtams sušertų.
mnv 2010-08-23 13:18
Nop... Tiesiog tokia zmogaus "sudetis" http://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_m ... human_body Nors aisq jei tu jo0 prisirijes, tai turesi daugiau
Bedantė Fėja 2010-08-23 18:42
Šiaip tai man visiškai vienodai, ar mane į kanalizaciją nuleis, ar išbarstys kur pamiškėj, ar po obelim pakas, ar medicinos studentai mėsinės, ar į beliašus sumals. Čia jau kaip patogiau tegul būna tiems, kas rūpinsis mano palaikais. Tik jei sugalvos pakasti, tai tikrai nenorėčiau, kad pastatytų kryžių ant kapo.
Patriotas 2010-08-23 18:49
Tu priestarauji pati sau. Jeigu tau nesvarbu, ka darys su tavo kunu, tai kodel tau turi but svarbu, ar kryziu pastatys ar ne?
Giltine002 2010-08-23 19:44
Nu pagal tavo duotą visažinės vikipedijos nuorodą gautus ne 200, o 60mikrogramų
Bedantė Fėja 2010-08-23 20:50
Ką su kūnu darys nesvarbu, bet kas liečia religinius dalykus, simboliką ir kitas nesąmones, tai svarbu.
Muskietininx 2010-08-23 21:08
Na tai juk puiki reklama tokias paslaugas teikiančioms įstaigoms. Žmonės sumanė pasireklamuoti, todėl ir pasamdė keliatą mokslininkų ištirti tą "ekologiškumą". Na man jis išties yra juokingas. Ar užkasti kūną po žeme, ar sudeginti, ar ištirbdyti ? Koks po galais skirtumas. Nori kad tavo kūnas irtu ilgai, taip sakant "giraužiamas kirminų", o tavo giminaičiai atvažiavę verktų ir raudotų šalia tavo kapo keliatą metų, nori, kad jie dėl tavęs labai kentėtų, tai išsipirk vietą kapinėsė. Nori būti sudegintas ? kad tavo pelenai būtų išbarstyti kokioje nors, tau malonioje vietoje ? Tebūnie, susidegink po mirties. Daugelis žmonių negali pakleti minties, kad juos po žeme grauš kirminai. Nori numirti greitai ir aišku padaryti "gerą darbą gamtai" ? Išsitirbdyk. Tai visiškai naujas, originalus ir išskirtinis būdas visiškai palikti šį pasaulį. Būkite vienas iš pirmųjų pasirinkusių šį būdą ir aišku mes jums padarysime šiokią tokią nuolaidą. Argi ne puiku ? Biznis ? Čia kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas, nors tai priklauso ir nuo jo giminaičių, religijos ir aišku įsitikinimų Pvz. mano senelius ištiktų infarktas jei sumanyčiau kažkur išsitirpinti ar susideginti. Nors man nėra jokio skirtumo.