[ŽT] „Tai pasaulio pabaigos ženklai.“ Netikėta žinia apie situaciją Islandijoje (Video)  ()

„Tiktok“ tinkle plinta neteisinga informacija apie Grindavíką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grinavikas buvo apleistas, iškilus ugnikalnio išsiveržimo grėsmei. 

Pasaulio žiniasklaidoje pasklido tikrovės neatitinkantys teiginiai apie žemės drebėjimus ir ugnikalnio išsiveržimą Grindavike, Islandijoje, rašo Islandijos žiniasklaidos leidinys RÚV.

Visa socialiniuose tinkluose matoma „išsiveržimo“ foto ir vaizdo medžiaga yra netiksli, nes Grindavike ugnikalnio išsiveržimo dar nebuvo, pabrėžia RÚV.

Ingunn Lára Kristjánsdóttir, prižiūrinti RÚV paskyrą „Tiktok“, sako, kad ypač Jungtinėse Valstijose daugelis jaunų žmonių įsivaizduoja, kad išsiveržimas jau prasidėjo.

Šiame soc. tinkle plinta vaizdo įrašai apie senus išsiveržimus, kurie gali būti net ne iš Islandijos. Bet jie greitai plinta socialinėje žiniasklaidoje.

Kai kuri neteisinga informacija yra religinės kilmės.

„Tikėjausi, kad platformoje pamatysiu neteisingą informaciją, kas vyksta nuolat. Tačiau kai kurie sako, kad žemės drebėjimai yra pasaulio pabaigos ženklas, ir cituoja Bibliją,“ – stebisi Ingunn Lára.

 

Meteorologai apskaičiavo, kad ugnikalnio išsiveržimas yra tikėtinas. Grindaviko gyventojai buvo evakuoti. Transliaciją realiu laiku galite rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(8)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: