Tai tas pats, kas surūkyti 15 cigarečių per dieną: PSO tai vadina pasauline grėsme  (2)

Organizacija nurodė vienatvės pasekmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad vienatvė kelia visuotinę grėsmę žmonių sveikatai. Jos žalingas poveikis žmogui prilygsta 15 surūkomų cigarečių per dieną.

PSO, kuri įsteigė tarptautinę vienatvės komisiją, teigė: „Bet kas ir bet kur gali būti vienišas ar socialiai izoliuotas“.

Organizacija teigė, kad vienatvės problemą paaštrino COVID-19 pandemija, dėl kurios žmonės nustojo būti socialiai aktyvūs, todėl vienatvės lygis padidėjo.

„Vienatvė nežino amžiaus ar ribų ir tampa pasauline visuomenės sveikatos problema, darančia įtaką visiems sveikatos, gerovės ir vystymosi aspektams“, – teigė PSO.

Jie pabrėžė, kad vienatvės keliama rizika sveikatai prilygsta 15 cigarečių per dieną rūkymui. PSO pabrėžė, kad vienatvės žala yra net didesnė nei nutukimo ir nejudraus gyvenimo būdo.

PSO pridūrė, kad kas ketvirtas vyresnio amžiaus žmogus pasaulyje patiria socialinę izoliaciją, kuri 50 proc. padidina demencijos, 30 proc. koronarinės ligos ar insulto riziką.

 

Be to, tyrimo duomenimis, net 15 proc. pasaulio paauglių yra vieniši. Jie patiria vienatvę mokykloje ir dažniau meta studijas universitete. O jausdamiesi atsiskyrę ir nepalaikomi darbe, jie gali būti mažiau produktyvūs.

Milijonai žmonių susidūrė su vienatve dėl karantino, kurį sukėlė išplitęs koronavirusas, ir negalėjimo įprastai bendrauti. 2020 m. tyrimai parodė, kad tam tikru mastu tokia padėtis yra naudinga, nes padeda vystytis smegenims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(2)
(2)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: