Kosminis teleskopas "Kepler" atrado dvi tolimas planetas  (3)

NASA pranešė, kad atrado dvi aplink tolimą žvaigždę besisukančias planetas. Tai - pirmosios planetos, atrastos orbitinio teleskopo "Kepler", kurio misija yra ieškoti į Žemę panašių planetų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

W.Boruckis, mokslinių tyrimų viršininkas "Kepler" misijai, sakė, jog tai pirmas atvejis, kai atrastos iš karto dvi aplink tą pačią žvaigždę skriejančios tolimos planetos. Minėtoji į Saulę panaši žvaigždė yra Lyros žvaigždyne, esančiame už 2000 šviesmečių. Tuo tarpu atrastosios planetos visai nėra panašios į Žemę. Jos ne tik gerokai per didelės, bet ir per arti savo žvaigždės, kad jose galėtų egzistuoti gyvybė. Taip pat atrastas dar vienas aplink žvaigždę skriejantis kūnas, bet dar nepatvirtinta, ar tai planeta.

Orbitinis teleskopas "Kepler" savo misiją pradėjo 2009 metų kovą. Zondas tyrinėja Paukščių tako galaktiką, ieškodamas į Žemę panašių planetų. Šiuo metu "Kepler" yra už 29mln. kilometrų nuo Žemės, stebi beveik 100 000 žvaigždžių ir fiksuojan pasikartojančius šviesos mirksnius, galinčius reikšti, kad tarp jo ir stebimos žvaigždės skrieja planeta. W.Boruckis sako, jog labiausiai mokslininkus domina planetų atmosferos, apie kurias "Kepler" neturi galimybės suteikti jokios papildomos informacijos. Tačiau šiuo metu planuojamos naujos misijos, galinčios apie egzoplanetas papasakoti daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: