Didžiulis tyrimas atskleidė, kaip sumažinti mirties nuo vėžio tikimybę  ()

Vokietijos vėžio tyrimų centre atlikto didelio tyrimo rezultatai atskleidžia daug žadantį kasdienio vitamino D vartojimo vaidmenį mažinant mirštamumą nuo vėžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išanalizavus 14 tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 100 000 žmonių, nustatyta, kad reguliarus vitamino D įsisavinimas aiškiai susijęs su 12 % mažesne mirties nuo vėžio rizika.

Apie tai rašo „Knowridge“.

Nuo vitamino D trūkumo Vokietijoje kenčia apie 15 % suaugusių gyventojų ir 59 % pacientų, sergančių storosios žarnos vėžiu. Tyrime dėmesys buvo sutelktas tik į aukštos kokybės atsitiktinių imčių tyrimus, kuriuose vitamino D3 papildai buvo lyginami su placebu.

Atradimas, kad kasdien vartojant vitamino D3 papildus mirtingumas nuo vėžio ženkliai sumažėja 12 %, yra reikšmingas žingsnis į priekį. Ypač įspūdingas poveikis buvo pastebėtas vyresniems nei 70 metų asmenims ir tiems, kurie vitaminą D pradėjo vartoti prieš diagnozuojant vėžį. Tai pabrėžia ankstyvo ir sistemingo vitamino D įtraukimo į mitybą svarbą.

Ekspertai teigia, kad reguliarus mažų dozių vitamino D3 papildų vartojimas gali būti ekonomiškai efektyvus ir saugus būdas išvengti mirčių nuo vėžio. Iš vitamino D susidarantis aktyvusis hormonas padeda veiksmingai slopinti naviko augimą.

 

Šios išvados leidžia atkreipti dėmesį į būtinybę įtraukti vitaminą D į kasdienę mitybą, ypač vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kuriems gresia pavojus susirgti vėžiu. Naujosios išvados atskleidžia vilčių vėžio prevencijai ir gydymui, pabrėžiant nuoseklaus mažų vitamino D3 dozių vartojimo kasdieniniame gyvenime vertę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()