Piraha genties žmonės: gyvenimas dabartimi (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tadas 2010-09-19 21:11
Negerai.., kodėl? Todėl, kad tavo atsakymas neatsakė į mano klausimą... Kažkuris dar ten rašė "...Pinigai, kas atsitiktų jei atimtų juos iš taves?" Čia buvo jo pateisinimas kodėl religijai reikalingi pinigai. Atsakymas labai paprastas - jei atimtų viską - dirbčiau ir užsidirbčiau. Dar tas kalbėtojas paminėjo "Ar žinote, kad kai kuriose parapijose, kunigai už patarnavimus ima maistu, nes kaimiečiai neturi pinigų." Gyvenime neimčiau iš žmogaus maisto, žinodamas, kad jis neturi pinigų, vos galą su galu suduria... Reikia būt nesveikai gobšų, kad iš vargšo žmogaus imtum paskutinį kąsnį. Oj ta religija... Visada TEISI, sakanti tik TIESĄ.., aiškinanti, kad materalūs dalykai yra BLOGIS, kurio paprasti žmonės turi atsikratyti.., o štai ji (religija) tuos materialius dalykus mielai priglaudžia po savo SKURDŽIU sparneliu... 8) Atsakantis į mano klausimą apie tuos religinius pavadinimus, paminėjo, kad dievas sukūrė mus visus ir t. t. Įtariu, kad paklausus iš kur atsirado visata, jis pasakys - dievas sukūrė. Galiausiai po visokių diskusijų religija sakys - viską sukūrė dievas. Į klausimą, o iš kur dievas atsirado, tikintieji greičiausiai atsakys - jis visada buvo ir bus. Tada būtų logiška manyti, kad visata visą laiką irgi galėjo būti ir visą laiką bus... Bet čia, tikintieji matyt ims ieškoti kažkokio švento (nors ką šis žodis reiškia? Ret. kl.) įvykio, kuris sukūrė dievą... Tuomet vėl logika veda prie to, kad bet koks elementarus įvykis galėjo sukurti viską kas yra.., ir t.t. Bet koks religijos savęs aukštinimas veda prie paprastų išvadų kuriose religija nereikalinga.., nes ji tėra NEŽINOJIMAS. Jei dabar būtų 1400 metai tikintieji sukiltų į kovą ir sakytų - tu apsėstas velnio - bet kadangi toks pasakymas šiais laikais nepopuliarus, tai apipils specifiniais religiniais terminais... Jokio paaiškinimo, jokios logikos, tik vienintelis dalykas REIKALAVIMAS TIKĖTI tuo ką jie sako. O aš sakau - žinok, bet netikėk. 8) (p.s. čia "netikėk" nereiškia - netikėk religija, o nurodo apibendrintai faktą - žinok, o netikėk.)
tamsta 2010-09-19 21:38
Kažkuris dar ten rašė "...Pinigai, kas atsitiktų jei atimtų juos iš taves?" Čia buvo jo pateisinimas kodėl religijai reikalingi pinigai. Atsakymas labai paprastas - jei atimtų viską - dirbčiau ir užsidirbčiau. Dar tas kalbėtojas paminėjo "Ar žinote, kad kai kuriose parapijose, kunigai už patarnavimus ima maistu, nes kaimiečiai neturi pinigų." Gyvenime neimčiau iš žmogaus maisto, žinodamas, kad jis neturi pinigų, vos galą su galu suduria... Reikia būt nesveikai gobšų, kad iš vargšo žmogaus imtum paskutinį kąsnį. Oj ta religija... Visada TEISI, sakanti tik TIESĄ.., aiškinanti, kad materalūs dalykai yra BLOGIS, kurio paprasti žmonės turi atsikratyti.., o štai ji (religija) tuos materialius dalykus mielai priglaudžia po savo SKURDŽIU sparneliu... 8) Atsakantis į mano klausimą apie tuos religinius pavadinimus, paminėjo, kad dievas sukūrė mus visus ir t. t. Įtariu, kad paklausus iš kur atsirado visata, jis pasakys - dievas sukūrė. Galiausiai po visokių diskusijų religija sakys - viską sukūrė dievas. Į klausimą, o iš kur dievas atsirado, tikintieji greičiausiai atsakys - jis visada buvo ir bus. Tada būtų logiška manyti, kad visata visą laiką irgi galėjo būti ir visą laiką bus... Bet čia, tikintieji matyt ims ieškoti kažkokio švento (nors ką šis žodis reiškia? Ret. kl.) įvykio, kuris sukūrė dievą... Tuomet vėl logika veda prie to, kad bet koks elementarus įvykis galėjo sukurti viską kas yra.., ir t.t. Bet koks religijos savęs aukštinimas veda prie paprastų išvadų kuriose religija nereikalinga.., nes ji tėra NEŽINOJIMAS. Jei dabar būtų 1400 metai tikintieji sukiltų į kovą ir sakytų - tu apsėstas velnio - bet kadangi toks pasakymas šiais laikais nepopuliarus, tai apipils specifiniais religiniais terminais... Jokio paaiškinimo, jokios logikos, tik vienintelis dalykas REIKALAVIMAS TIKĖTI tuo ką jie sako. O aš sakau - žinok, bet netikėk. 8) (p.s. čia "netikėk" nereiškia - netikėk religija, o nurodo apibendrintai faktą - žinok, o netikėk.)[/quote] .................................... Paskaičius galima susidaryti įspūdį, kad tu arba iš medžio iškritai, arba dar nebaigei vidurinės ir šiltai pas tėvus kišenėje sėdi ir filosofuoji. Trumpiau lepūnėlio sindromas. Nepyk, bet panašu. Pirmas pasakymas apie pinigus beviltiškas ir nesiimsiu komentuoti. Kitas, neimtum iš žmonių maisto??? Ką valgytum? Tu nors kartą kaime buvai? Matei kaip jie gyvena? Pavalgyti jie turi,nes netingi dirbti, o su pinigais striuka.Šitas pavizdys buvo, kad atremti jūsų beviltiškus kaltinimus pinigų godumu, bet ir tai jums per sunki užduotis suprasti. Visa kita, pigi demagogija, kurios apstu delfije. Aš irgi galiu parašyti apie tavo šeimą visko, nors nepažystu ir nesu jūsų mates.
Tadas 2010-09-20 08:42
Pasakyčiau "įdomiai kolega parašė", bet tai būtų mano melas. Tekstas be argumentų, logikos, kalbėjimas apie "orą", įžeidinėjimas ir puolimas (nesitvardymas?).., iš karto aišku kas ir kodėl... (lyg būtų religijos agonija). P.s. kaip nebaigusiam vidurinės (man) - sakyčiau neblogas pozicijos gynimas. Ko negalėčiau pasakyti apie tave...
tamsta 2010-09-20 10:11
Jokio čia puolimo nėra, bandau paaiškinti, kad eina totalus nusišnekėjimas į pievas apie tai ko visai nesupranti. Čia vienas aukščiau komentatorių taikliai pastebėjo, kad religinius dalykus sukišti į logikos rėmus yra tikras žmoniškas kliedesys. Kai užaugsi,pastebėsi, kad gyvenime daug nelogikos ir nepaaiškinamų dalykų. Ko ir linkiu. Ir nejuokinkit su religijos agonija, pirma bus žmonijos agonija ir tik paskui religijos.
Tadas 2010-09-20 13:10
Koks optimizmas iš tikinčio (nežinančio) žmogaus... 8) Pafantazuojam - jei yra rojus ir pragaras: Rojus - gerai, pragaras - blogai. Visi tikintieji nori į rojų, bijo pragaro. Religijos aiškina - jei nužudysi žmogų - 1-a klase skrendi į pragarą. Klausimas - o tas kurį nužudė - į kur keliaus? (rojus ar pragaras?). P.s. prašyčiau tikinčių atsakyti trumpai ir aiškiai (pvz. vienu žodžiu:) 1. į rojų; 2. į pragarą. (Galite tik parašyti nr. 1 arba 2). Būčiau dėkingas 8)
Tarkvinijus Išdidusis 2010-09-20 13:22
Jei jį nužudė antgamtinis padaras - "First class ticket to Hell" Jei jį nužudė žmogus - vis viena teis po mirties ir svers jo nuodėmes. Jei jis pats nusižudė - pragaras P.S. Galima tikėti ir į daug dievų, nebūtinai į vieną
tamsta 2010-09-20 13:47
Pafantazuojam - jei yra rojus ir pragaras: Rojus - gerai, pragaras - blogai. Visi tikintieji nori į rojų, bijo pragaro. Religijos aiškina - jei nužudysi žmogų - 1-a klase skrendi į pragarą. Klausimas - o tas kurį nužudė - į kur keliaus? (rojus ar pragaras?). P.s. prašyčiau tikinčių atsakyti trumpai ir aiškiai (pvz. vienu žodžiu:) 1. į rojų; 2. į pragarą. (Galite tik parašyti nr. 1 arba 2). Būčiau dėkingas 8)[/quote] ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Nėra ir negali būti vieno atsakymo, tik dievas gali pasverti mūsų sąžine ir teisti. Isiklausyk į savo žodžius, tu provokuoji. O kur skaistykla dingo? Žinok ir tokia yra. Nėra kategoriškumo čia(kalbu kaip katalikas). Daug pirmūjų bus paskutiniai ir daug paskutinių bus pirmieji. Va tau ir atsakymas. Galvoji, kad žudikui nėra atleidimo? Yra, tai ir yra dieviškoji esmė.
nondescript 2010-09-21 13:31
pfff... as juk aiskiai parasiau, kad atsakyma pateikiau taip kaip as ji suprantu galbut jei tavo klausimas butu suformuluotas aiskiau, sulauktum ir kitokio atsakymo ir kurioj vietoj rasiau, kad as religingas? tai ka as matau tera isankstinis puolimas ir provokavimas o del Dievo pasikartosiu, beprasmiska diskutuoti apie tai, kas yra uz zmogisko pazinimo ribu. del to tai ir vadinama TIKEJIMU, o ne ZINOJIMU
tamsta 2010-09-21 21:06
Va su tokiu žmogumi kaip nondescript galima diskutuoti ir šnekėti. Žmogus nėra uždėjes bloką ir išankstinę nuomonę dalykams,į kurios ,gal būt, ir nelabai gilinasi. Tikrai, šmeižti ir tyčiotis iš dalykų, kuriuos dalis žmonių brangina, net nebandžius pačiam pasidomėti ir tūrėti savo nuomonę, yra žema ir amoralu.
fugslidy 2010-09-22 00:33
* ir tavęs jau nebėra, atmink turi 24h apsispręsti.. Žodžiu išėjęs iš magdo galvojau skambint policijai už praktiškai vos netiesioginį pasikėsinimą ar ne..
Tadas 2010-09-22 10:54
Čia geros istorijos. Kartą, pietaujant mieste lauko kavinėj, priėjo vyras (apie 50m.) ir klausia ar gali prisėsti. - Ok - sakau, - sėsk -. Atsisėdęs pasikvietė padavėją užsisakė salotų, dar kažko. Bevalgydamas ėmė kalbėti, tai apie vieną, tai apie kitą. Po kiek laiko klausia - ar žinai kada bus pasaulio pabaiga? -. Nepaisant klausimo beprasmybės, mintyse atradau tik vieną, kažkur girdėtą datą (o gal matytą filmą), todėl pasakiau - aha, 2012 -. Pašnekovas išgirdęs ėmė juoktis, bandė paaiškint, kad visi klysta... Kadangi man dėl tos datos nei šilta, nei šalta, tai ir toliau klausiau jo pasakojimų, kurie jau buvo nukrypę link religijos. Čia jis kalbėjo apie kosminę energiją sklindančią iš kažkur ir darančią kažką. Tuomet, matydamas, kad žmogus dedasi daug žinąs, uždaviau paprastą klausimą - kas yra energija? -. Ir vienaip, ir kitaip stengėsi paaiškinti, bet kiekvienas jo energijos apibūdinimas buvo elementarus procesas, bet ne energija. Tuomet jis paklausė - tu tikriausiai fizikas? -. - Ne, ne fizikas - atsakiau... Matydamas, kad su energijom nesiseka, nepažįstamasis patylėjo minutę kitą ir tarė - aš dievas -. Išgirdus tokius žodžius dvejopos mintys aplanko: O jei iš tikrųjų? - ką pasakysi dievui? Juk čia ne šiaip sau koks žmogelis, imperatorius ar karalius. Taigi dievas! Juk neklausi - ar skanios salotos? Ką pasakyt...? Antroji mintis buvo paprastesnė - priešais sėdintis žmogus mėgsta stebėti žmones neįprastų diskusijų metu, kaip jie reaguoja, pasimeta, bando išsisukti iš susidariusios situacijos. Todėl aš jam atsakiau - meluojate...-. Jis paklausė - kodėl? -. Pasižiūrėjau į jį ir tariau -juk dievas tai aš...-. Nustebo pašnekovas, pasiėmė pustuštę salotų lėkštę, linktelėjo ir nuėjo... Nuo to laiko niekas jo daugiau nematė, negirdėjo... Žmonės dar ilgai kalbėjo apie šį įvykį, bandydami suprasti, kas gi buvo tas nepažįstamasis.., tačiau iki šiol nieko taip ir neišsiaiškino, nesužinojo... Tik kartkartėmis kur ne kur, pasigirsta viena kita panaši istorija, kurios pagrindinis veikėjas lig šiol nežino - kas yra energija... 8)
tamsta 2010-09-22 11:03
[ Čia geros istorijos. Kartą, pietaujant mieste lauko kavinėj, priėjo vyras (apie 50m.) ir klausia ar gali prisėsti. - Ok - sakau, - sėsk -. Atsisėdęs pasikvietė padavėją užsisakė salotų, dar kažko. Bevalgydamas ėmė kalbėti, tai apie vieną, tai apie kitą. Po kiek laiko klausia - ar žinai kada bus pasaulio pabaiga? -. Nepaisant klausimo beprasmybės, mintyse atradau tik vieną, kažkur girdėtą datą (o gal matytą filmą), todėl pasakiau - aha, 2012 -. Pašnekovas išgirdęs ėmė juoktis, bandė paaiškint, kad visi klysta... Kadangi man dėl tos datos nei šilta, nei šalta, tai ir toliau klausiau jo pasakojimų, kurie jau buvo nukrypę link religijos. Čia jis kalbėjo apie kosminę energiją sklindančią iš kažkur ir darančią kažką. Tuomet, matydamas, kad žmogus dedasi daug žinąs, uždaviau paprastą klausimą - kas yra energija? -. Ir vienaip, ir kitaip stengėsi paaiškinti, bet kiekvienas jo energijos apibūdinimas buvo elementarus procesas, bet ne energija. Tuomet jis paklausė - tu tikriausiai fizikas? -. - Ne, ne fizikas - atsakiau... Matydamas, kad su energijom nesiseka, nepažįstamasis patylėjo minutę kitą ir tarė - aš dievas -. Išgirdus tokius žodžius dvejopos mintys aplanko: O jei iš tikrųjų? - ką pasakysi dievui? Juk čia ne šiaip sau koks žmogelis, imperatorius ar karalius. Taigi dievas! Juk neklausi - ar skanios salotos? Ką pasakyt...? Antroji mintis buvo paprastesnė - priešais sėdintis žmogus mėgsta stebėti žmones neįprastų diskusijų metu, kaip jie reaguoja, pasimeta, bando išsisukti iš susidariusios situacijos. Todėl aš jam atsakiau - meluojate...-. Jis paklausė - kodėl? -. Pasižiūrėjau į jį ir tariau -juk dievas tai aš...-. Nustebo pašnekovas, pasiėmė pustuštę salotų lėkštę, linktelėjo ir nuėjo... Nuo to laiko niekas jo daugiau nematė, negirdėjo... Žmonės dar ilgai kalbėjo apie šį įvykį, bandydami suprasti, kas gi buvo tas nepažįstamasis.., tačiau iki šiol nieko taip ir neišsiaiškino, nesužinojo... Tik kartkartėmis kur ne kur, pasigirsta viena kita panaši istorija, kurios pagrindinis veikėjas lig šiol nežino - kas yra energija... 8)[/quote] ......................................................... Taip ir nesupratau, čia tikras įvykis, ar bandai protingą vaidinti.
Tadas 2010-09-22 16:02
Negražiai tu čia parašei.., be reikalo... (kad nebūtų bereikalingų diskusijų: panaudojau labai standartinį pasakos požymį: "Nuo to laiko..."). 8)
rwc 2010-09-30 14:36
egzistuoti fizika be jokių dievybių ar aukštesnių protų - bet tai dar nereiškia, kad toks protas neegzistuoja. Tai buvo aišku jau senovės Graikijos mąstytojams. Hawkingas nepasakė nieko naujo.