Nekenkite širdžiai. Maisto produktai ir gėrimai, kurių reikėtų vengti  (1)

Venkite šių maisto produktų ir mėgaukitės atostogomis sveiki.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artėja Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių metas, kai esame įpratę nieko neišsižadėti, ypač maisto ir gėrimų. Tačiau labai svarbu išlaikyti sveiką gyvenimo būdą ir priimti teisingus sprendimus.

Leidinys „Eat This, Not That!“ pasikalbėjo su kardiologe ir išsiaiškino, kokių maisto produktų ir gėrimų reikėtų vengti per šventes, kad nepakenktumėte širdžiai.

Elizabeth Klodas, sertifikuota kardiologė, autorė, lektorė, prevencinės kardiologijos klinikos Mineapolyje, Minesotoje įkūrėja ir Step One Foods įkūrėja bei vyriausioji medicinos pareigūnė, sakė, kad per šventes vengia šių dalykų:

Plaktų kiaušinių pieno gėrimo.

Šis gėrimas mūsų šalyje nėra toks populiarus kaip Vakaruose, ir tai tikriausiai į gerą pusę. Juk jame labai daug kalorijų, taip pat daug cholesterolio, sočiųjų riebalų ir cukraus.

Bandelių/duonos.

Dauguma kepinių turi tuščias kalorijas, natrio ir daug kitų kenksmingų medžiagų. Gydytoja pastebėjo, kad natrio perteklius gali sukelti aukštą kraujospūdį.

Užkandžių prieš vakarienę.

Tai užkandžių prieš valgį ir šventinių užkandžių sezonas – žinoma, kartu su kokteiliais. Daktarė E. Klodas paragino žmones atsisakyti šio įpročio, nes užkandžiuose paprastai yra daug kalorijų, bet mažai maistinių medžiagų. Tačiau jie dažnai būna prisotinti druskos ir riebalų.

 

Kokteilių.

„Ypač reikėtų vengti mišrių gėrimų, nes juose yra daug papildomų kalorijų ir cukraus bei kitų su alkoholiu susijusių neigiamų širdies ir kraujagyslių sistemai pasekmių, įskaitant padidėjusią širdies ritmo sutrikimų riziką, blogėjantį cholesterolio profilį ir padidėjusį kraujospūdį“, – aiškina kardiologė.

Šventinių sausainių.

Apskritai saldumynų visada protinga vengti arba valgyti saikingai.

„Antsvoris yra įvairių ligų – nuo ​​diabeto iki miego apnėjos – rizikos veiksnys ir vienas pagrindinių širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnių. Viename sausainyje yra apie 100 kalorijų“, – prisiminė E. Klodas.

 

Tai padės pakeisti nesveikus gėrimus ir patiekalus bei įsijausti į žiemos švenčių dvasią:

Citrusiniai vaisiai.

Apelsinai ir mandarinai ne tik pakeis nesveikus užkandžius, bet ir prisotins organizmą vitaminu C, kuris sustiprins imuninę sistemą, o tai labai svarbu žiemą.

Šventinė vakarienė su pokyčiais.

Gydytoja kardiologė rekomenduoja neatsisakyti tradicinių šventinių patiekalų, o didinti daržovių kiekį. Kartu gydytoja nurodė, kad nereikėtų persivalgyti, pavyzdžiui, vietoj pilnos porcijos galima suvalgyti pusę ar ketvirtadalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(11)
(-4)

Komentarai (1)