Internetu pirmą kartą atlikta anestezija  (0)

Kanados gydytojai tapo pirmaisiais pasaulyje teleanesteziologais – jų pacientas, kuriam buvo operuota skydliaukė, gulėjo operacinėje Italijoje, pranešė „Wired UK“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanados McGillo universiteto anesteziologų grupė šios operacijos metu talkino savo kolegoms iš Pizos universiteto Italijoje, sakoma pranešime. Italų gydytojai tik prijungė operuojamą pacientą prie vamzdelių, kuriais buvo leidžiami anesteziniai preparatai, o juos internetu dozavo Monrealyje esantys kanadiečiai anesteziologai.

Paciento būklę stebėjo ir vaizdą internetu Kanados medikams tiesiogiai transliavo keturios operacinėje įrengtos vaizdo kameros. Jos sekė paciento kvėpavimą, elektrokardiogramą, deguonies koncentraciją kraujyje ir kitus parametrus. Kanadoje šiuos duomenis analizavo specialus kompiuteris, priiminėjantis operatyvius sprendimus. Dėl visa ko operacinėje budėjo ir italų anesteziologai.

Pasak specialistų, šis sėkmingai pasibaigęs telemedicinos eksperimentas buvo labai svarbus, nes ne visose ligoninėse yra aukščiausios klasės anesteziologų – skirtingai nuo spartaus interneto ryšio. Be to, šią technologiją esą galima naudoti pradedantiesiems gydytojams „kontroliuoti“ – jei operacinėje prie pat jų nebudės patyręs kolega, anesteziologai esą jausis tvirčiau, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)