31 milijono kilometrų atstumas. NASA gavo juokingą vaizdo įrašą iš gilaus kosmoso (Video)  ()

NASA gavo vaizdo įrašą apie katę Žemėje, kuris buvo išsiųstas iš 31 milijono kilometrų atstumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip paaiškėjo, neįprastas eksperimentas buvo atliktas išbandant naują kosminiame zonde „Psyche“ sumontuotą įrenginį. Įrenginyje buvo sumontuotas itin modernus lazeris, kurio pagalba informacija perduodama dideliais atstumais.

Trumpa 15 sekundžių trukmės transliacija su kate buvo išsiųsta į Žemę už 31 milijono kilometrų nuo planetos, o signalas tikslą pasiekė per 101 sekundę. Pažymima, kad didžiausias duomenų perdavimo greitis  kanale siekė 267 Mbit/s, o minimalus – 62,5 Mbit/s.

Įdomu, kad katės vaizdo įrašo perdavimas NASA centrui iš Kalifornijos technologijos instituto užtruko ilgiau nei signalas, sklindantis kosmose. Eksperimento rezultatai įspūdingi ir jaudinantys, nes, be kita ko, gyvūno atvaizdas buvo stilizuotas taip, kad imituotų katės, vardu Taters, gyvybinius požymius.

 

Mokslininkai mano, kad duomenų perdavimas lazeriu labai supaprastins ryšį tarp erdvėje esančių objektų, nes jis yra daug greitesnis už radijo bangas. Galimybė perduoti informaciją didesniu greičiu bus paklausi keliaujant į Marsą ir už jo ribų.

„Psyche“ stotis, kaip tik per savo pagrindinę misiją asteroidų juostoje tarp Marso ir Jupiterio, išbandys ryšį lazeriu tolimiausioje Žemės padėtyje nuo Marso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: