Antrą kartą per pastaruosius mėnesius. Šiaurės Vakarų Europoje siautėja Atlanto audra (Video)  ()

Šiaurės vakarų Europos šalyse, ypač Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir šiaurinėje Skandinavijoje, smarkus lietus ir sniegas, juos į regioną atnešė kita Atlanto vandenyno audra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis informacija, Prancūzijos Pas de Kalė departamente esančio Arko miesto gyventojų namai buvo užlieti, tai įvyko antrą kartą per pastaruosius mėnesius. Gyventojus evakavo gelbėtojų komandos. Aa upė vėl gali išsilieti iš krantų; dėl kylančio vandens lygio Pas-de-Calais departamente jau lapkritį galiojo „raudonas“ įspėjimo apie potvynį lygis.

Laivybos bendrovė DFDS pranešė, kad keltas, plaukęs iš Norvegijos į Daniją, negalėjo prisišvartuoti Kopenhagoje dėl audros. Laive buvo 900 keleivių. Belgijoje yra aukų: 59 metų moterį prispaudė vėjo nunešta tvora.

Audra „Henkas“ atnešė kritulių į Anglijos ir Velso sritis. Ten sutrikęs traukinių eismas, kai kurie keliai uždaryti dėl potvynių, dingsta elektra. Gyventojai skelbia vaizdo įrašus apie nuplėštus stogus ir nuvirtusius medžius.

 

Švedijoje, Suomijoje ir Norvegijoje neįprastos šalnos ir sninga. Pietų Norvegijoje esančiame Kristiansando mieste dėl gausaus snigimo buvo uždarytos mokyklos, o visi autobusai atšaukti. Žemiausia temperatūra per 25 metus užfiksuota Švedijos Kvikjokk kaime – minus 43,6 laipsnio. Laplandijoje, kur siaučia smarkios pūgos, po lavina rasta negyva moteris – ji slidinėjo su vaiku. Nepilnamečio paieška tęsiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()