JAV dėl vaistų trūkumo tenka atidėti mirties bausmių vykdymą  (5)

Dėl medikamento, naudojamo mirtinoms injekcijoms, trūkumo, JAV teko sustabdyti daugumos mirties bausmių vykdymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mirties bausmę naudojant mirtinas injekcijas vykdo 35 valstijos, o kai kurios jų neturi pakankamai natrio tiopentalio – anestetiko, kurio suleidus nuteistieji prieš mirtį praranda sąmonę, praneša telegraph.co.uk.

Kentukio gubernatorius Steve'as Beshearas turėjo atidėti dviejų mirties nuosprendžių žudikams pasirašymą. Praėjusį mėnesį mirties bausmės vykdymą teko atšaukti Oklahomoje, o Arizona ieško šio vaisto, kad galėtų šį mėnesį įvykdyti bausmę.

Iš viso iki sausio devyniose valstijose numatyta įvykdyti 17 mirties bausmių, kurioms reikia šio vaisto. Nuteistiesiems mirties bausme į veną vienu suleidžiama trijų rūšių vaistų. Pirmiausiai, naudojant natrio tiopentalį, jie užmigdomi, tuomet pankuronio bromidas paralyžiuoja jų raumenis ir sustabdo kvėpavimą, o kalio chloridas sustabdo širdies darbą.

Anestetiką gamina tik viena šalies farmacijos kompanija „Hospira“. Anot jos, medikamento pritrūko sutrikus jam gaminti reikalingų medžiagų tiekimui, o nauja partija bus pagaminta anksčiausiai sausį. „Mes stengiamės, kad medikamentas į rinką patektų kuo greičiau“, – teigė kompanijos atstovas spaudai.

Dauguma valstijų naudoti kitų medikamentų negali, nes bausmės vykdymo procedūros buvo nustatytos ir aiškiai apibrėžtos po ilgų teisminių procesų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (5)