"Titanikas" nuskendo dėl valdymo klaidos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TomasS 2010-09-30 23:24
Pigus sensacializmas ir tiek. Titanikas, kaip ir dauguma tų laikų laivų (ir beje šiuolaikinių) turėjo daug sekcijų, tarp kurių vanduo neprateka. Prakiurus ir vandeniu užliejus vieną ar daugiau sekcijų laivas galėjo ramiai sau likti ant vandens paviršiaus. Titanikas nuskendo dėl to, kad laivui plaukiant PALEI ledkalnį buvo prarėžta per daug tokių sekcijų, dėl ko laivas nuskendo. Jei laivas būtų rėžęsis TIESIAI į ledkalnį, būtų buvęs didžiulis smūgis, keleiviai būtų skridę savo kajutėse ar restoranuose į priekį, bet nebūtų pažeista TIEK daug sekcijų ir laivas BŪTŲ likęs paviršiuje. Tai ekspertų išvados. Taip kad nereikia čia lialia su kažkokiomis „naujomis-senomis slaptomis žiniomis“.
Tadas 2010-10-01 08:26
Teisingai aukščiau kolega parašė. 8) Nepaisant kokia buvo laivo nuskendimo priežastis, jau pačiame 1997metų filme Titanic buvo parodyta, kad nuskendimo priežastis vairavimo klaida. Taigi, straipsnio antraštė nieko naujo nepasako. Šiek tiek šviežių žinių (bent man) tik valdymo sistemų nesutapime.
cia. 2010-10-03 19:01
Reklamuoja nauja knyga ir tiek...
Kieshux 2010-10-03 19:19
Tikrai neimanoma butu titaniko prazutis jei jis butu trenkesis kaktomusa i ledkalny, nebent butu keletas suzeistu laive ar iskritusiu per borta tuo metu buve ant laivo denio keleiviai bet nieko daugiau