Antradienis blogesnė diena nei pirmadienis?  (2)

Londono ekonomikos mokykloje (LSE) buvo pakeisti įprastiniai įsitikinimai po to, kai mokyklos mokslininkai ištyrė 22 000 žmonių nuotaikų kaitą, praneša „Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per dviejų mėnesių periodą savanoriai turėjo fiksuoti savo emocinę būseną naudodami išmaniojo telefono „iPhone“ programėlę „Mappiness“. Rezultatai parodė, kad būtent antradieniais žmonės yra pačios blogiausios nuotaikos.

„Regis, pirmadieniais dar nebūna visiškai pasibaigęs savaitgalis, – pastebėjo LSE Geografijos ir aplinkos fakulteto darbuotojas George‘as MacKerronas, vadovaujantis projektui. „Antradienį žmonės įsivažiuoja į darbo savaitę, tačiau artėjančio savaitgalio dar nematyti. – aiškino jis.

Informacija buvo renkama savanoriams siunčiant įspėjimą į „iPhone“ telefonus du kartus per dieną. Jų buvo klausiama, kaip jie jaučiasi, su kuo jie yra, ar yra namie ir ką veikia. Palydovas parodydavo jų tikslią buvimo vietą naudojant tą pačią technologiją, kuri naudojama automobilinės navigacijos sistemose. Tai taip leido tyrėjams nustatyti laimingiausias ir nelaimingiausias vietas Didžiojoje Britanijoje.

Taip nustatyta, kad miestelis Bournemouth yra laimingiausia šalies vieta, kur 82 proc. respondentų jautėsi patenkintai. Tuo tarpu Londone, Eastbourne ir Slough gyvenimas nėra toks džiaugsmingas.

Anot G. MacKerrono, iš šio tyrimo galima daug ko sužinoti: „sekdami žmones erdvėje ir laike bei naujai panaudodami technologiją, kurią milijonai žmonių jau nešiojasi su savimi, tikimės rasti geresnius atsakymus į klausimus apie gamtos grožio, aplinkosaugos problemų, gal net klimato aspektų poveikį ar individualias ir nacionalines savijautas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)