Indija planuoja kosminę misiją į Marsą?  (0)

Indija iki 2030 metų surengs kosminę misiją į Marsą, pranešė šalies dienraštis „The Times of India“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis remiasi buvusio Indijos prezidento, dabar vadovaujančio šios šalies Kosmoso tyrimų ir technologijų institutui, daktaro A. P. J Abdulo Kalamo žodžiais.

Dienraštis nepraneša, ar ši misija bus pilotuojama, ar automatinė. 2006 m. Indijos kosmoso tyrimų agentūra ISRO pranešė planuojanti 2012 – 2013 m. surengti pilotuojamą ekspediciją į Marsą, tačiau vėliau pranešimai apie tokius planus buvo atšaukti.

2009 m. ISRO vadovas Madhavanas Nairas pareiškė, kad 2010 m. Indija iškels į orbitą pirmąjį savo mokslinį palydovą „Astrosat“, skirtą juodosios skylėms ir kitiems kosmoso objektams tirti, tačiau iki šiol tai neįvyko. Jis taip pat minėjo, jog moksliniai misijos į Marsą tikslai dar nenustatyti.

Šiuo metu Indija labiausiai plėtoja Mėnulio tyrimų programą. Prieš 2 metus, 2008 m. spalio 22 d., ji paleido pirmąjį Mėnulio palydovą „Chandrayaan-1“, atlikusį daug svarbių tyrimų ir patvirtinusį prielaidą apie vandens ledo sankaupas Mėnulio krateriuose. Tačiau visos tyrimų programos, kuri turėjo trukti 21 metus, įgyvendinti nepavyko: 2009 m. rugpjūčio 29 d. ISRO ryšys su šiuo palydovu dėl galutinai nepatvirtintų priežasčių nutrūko.

2013 m. Indija ketina paleisti į Mėnulį „Chandrayaan-2“ kosminį zondą. Šios misijos metu Mėnulyje bus nuleistas pirmasis Indijos mėnuleigis. O 2015 m. Indija siekia paleisti į kosmosą pirmuosius savo astronautus. Kosminis laivas su 2 žmonių įgula turėtų 7 dienas skrieti 275 kilometrų aukščio orbita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: