Negyvosios jūros ritinius paviešins internete (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2010-10-22 07:15
Ei, piliečiai. Bergždžiai šimtąjį kartą kartojatės ir tąsot nervus. , bet kad taip nori... Te į dūdą.
rwc 2010-10-22 08:28
, kad pykstasi.
andriulis 2010-10-22 09:42
Rwc kur tu radai mano ta citata ...? O pats per daug i lankas nuvaziavai...
Pumper 2010-10-22 10:45
rwc, tai jei būtų kalbama apie Žemę ir pasakyčiau, kad ji turi branduolį, tai irgi reikėtų kažkokią nuorodą dėti, kuri tai patvirtina? Nes gi atsirastų tokių tuščios Žemės teorijos veikėjų, kurie rėktų "įrodyk", o gavę įrodymus rėktų, kad čia tik „manoma“, „plačiai paplitusi teorija“ ir pan. Nes gi 100% visus įtikinti, kad Žemė yra tokios sudėties, kokia ji yra laikoma, reikėtų ją perpus perpjauti, kad ir visiškas dundukas tiesiogiai branduolį pamatytų (nors ir tuo atveju atsirastų veikėjų, kuriem šitokio įrodymo neužtektų, kaip ir tiem iš "Flat Earth society").
c_ulrich 2010-10-22 11:55
kalban del Adomo ir Ievos logikos, jie turejo tris sunus. Is kur tada kiti zmones? Ieva su vaikais miegojo? arba taip iseina, kad jos vaikai miegojo su kitu Dievu zmonemis(kokio induizmo ar pan.), gal isvis ateiviai atskrido (cia jau pagal scientologija rel.). Mano nuomone tiki visi zmones. Bet tai nereiskia, kad visi is ju religingi. Tikejimas ir religija yra 2 skirtingi dalykai. As tikiu, kad rytoi bus diena, bet cia viskas iseina is patirties. O religijose tikejimas isnaudojamas zmoniu manipuliavimui. Nuo saviapgaules nesuvokiant to nukiancia ne tik tas asmuo apgaves save, bet ir aplinkiniai. patariu paskaityt Carl Sagan knyga "Demonu apsestas pasaulis", o ne vaikiskas knygutes.
rwc 2010-10-22 12:31
, ar supranti, kad žodinėje tradicijoje visai nesvarbu, kad kažkas kažkokią detalę patikslino? Gal dar nori, kad 40 metų Mozės klajonių būtų įvardinta tiksliu dienų skaičiumi? Niekas juk nesivargino net tiksliai užrašyti Jėzaus gimimo datos (tai tik mums įdomu, kai užsimanome įrodyti, kad visa Biblija melas). Ją iš piršto išlaužė imperatorius - apytiksliai primetė, kad "vat, skelbiu šiuos metus N-taisiais nuo Išganytojo gimimo, o švęsime tą naktį, kai barbarai švenčia saulės sugrįžimą". Simbolizmo tai nekeičia. Jei Genezėj būtų užrašyta, kad pasaulis sukurtas per 5 dienas, dabar turėtume 5 dienų savaitę. Ir be to, tikėtina, jog pirmieji užrašinėtojai galėjo visai nežinoti, prie ko čia tas pi ir kam jis lygus. Taip pat, negalima paneigti, kad pirmieji užrašai buvo padaryti anksčiau nei ta pi reikšmė buvo apskaičiuota. Beje, jei jau šnekam apie tikslumą. Kodėl mes tokie kieti aritmetikoj nepataisom Grigaliaus kalendoriaus ir neįvedam nulinių metų? Nes tokia irgi yra tradicija. Dėl Ievos anūkų - demonstruoji visišką ignorantiškumą. Lietuviams irgi įprasta sakyti "turiu tris vaikus" (ir keturias mergaites). Genezėje vardais minimi Kainas, Abelis ir Setas, bet taip pat minima, kad Adomas užaugino sūnų ir dukterų.
Pumper 2010-10-22 12:51
Tingiu per daug knistis, bet porą linkų duosiu:
rwc 2010-10-22 13:09
Be krikščionybės daugiau niekas nelaiko Jėzaus mesiju. Musulmonams - jis vienas iš daugelio pranašų, paskutinis iki Mahometo. Žydams - apskritai nesvarbi figūra, apsišaukėlis (jie neturi Naujojo Testamento analogų). Kodėl ankstesnėse judaizmo atšakose negalėjo būti kitaip? Judėjai visą laiką laukė Mesijo ir nieko keisto, kad apsišaukėlių buvo daug. Nelabai čia yra ką diskutuoti. Kur kas svarbiau Jėzus kaip filosofas, naujos krypties ir svarbaus pilietinio judėjimo pradininkas. Kaip ir Mahometas. Beje, arba kažką ne taip perskaitei, arba nusiinterpretavai. Senajame Testamente nėra tokios vietos, kur Mesijas žada kito Mesijo atėjimą. Čia ne apie ST: Tarp kitko, antroj nuorodoj teisingai rašo apie "crisis cult".
Pumper 2010-10-22 13:17
O kada aš sakiau, kad Senajame Testamente du mesijai figuruoja? Straipsnis apie Dead Sea Scrolls, todėl iš jų info ir imu.
rwc 2010-10-23 16:27
Aaaa... Tik dabar supratau, ką turi omeny. Messiah 1 = kažkoks esenų genties kankinys, Judah ar kaip ten... Tada viskas įgauna kiek kitokią prasmę, bet krikščionybės kritika tuomet visai ne prie ko. Krikščionybė remiasi Septuaginta, kuri senesnė už juos. Pentateuchas, Codex Sinaiticus, Latin Vulgate, Masorų raštai ( http://en.wikipedia.org/wiki/File:TextsOT.PNG ) niekur nemini jokių mesijų. Taip, NT yra "pre-mesijas" Jonas Krikštytojas (angl. John the Baptist), kuris pats teigė laukiąs Išganytojo. Kodėl taip pabėžiami Dead Sea Scrolls? Juk esenai tėra eilinė sekta su eiliniu dvasiniu vadu - kaip mormonai. Tik dėl to, kad Jėzus gali turėti su jais ką nors bendro? Koks skirtumas... Ar nėra taip: nepavykstant sužlugdyti krikščionybės tiesioginiais išpuoliais prieš ST "fiziką" (lyg fizikos vadovėlis), absurdiškais Turino drobulės datavimais (lyg kam nors svarbu, ar tai tikrai .