Kuriamas prietaisas, padėsiantis išsiaiškinti, ar holografinė Visata iš tiesų egzistuoja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Metanabol 2010-10-25 10:27
Kartais užsigalvoju (dažnai giliam stone:)) ar visos tos visatos begalinės erdvės ar žmogus yra kažkas reikšmingo... Atrodo toks įspūdis, kad viskas, kas apibrėžta: laikas, erdvė ir t.t. yra tik papraščiausia iliuzija... Kodėl tokios mintys kyla? O gi todėl jog kartais susidaro įspūdis, kad mus tarsi kažkas valdo... Pagalvokite, kiek žmonės vien kariavo kariavo, patys nežino dėl ko, tiesiog kariavo... Po to apsiramino, per 150metų dabar sėdim su internetu, virtualiu pasauliu (dar 1 erdvė, tik jau mūsų pačių sukurta), atominėmis bombomis... (nekeista, kad staiga žmonės taip susprotėjo, atsirado enšteinai ir visokie kitokie einai kurie pradėjo nauja erą - technologijų erą) Pagalvokit, yra žaidimas: virtuali erdvė. Viską darai pagal tam tikras taisykles, nustatytus gamtos dėsnius ir taip toliau... Dabar pažiūrėkite į realų pasaulį: žemės trauka tokia ir tokia, valanda trunka tiek ir tiek, pašokti į viršų gali tiek ir tiek... Viskas apibrėžta, visur galioja tarsi nematomos taisyklės, nors ištikrūjų tai yra niekas, jeigu tikėtume Big Bang teorija... Gaunasi taip, kad mes visi esame tik vaikščiojančios energijos sankaupos (hmm, gal tai ir yra siela arba kitas apibrėžimas, raktas į kitą erdvę)... Daug klausimų, įrodymo nėra ir manau tikrai nesulauksim jo.. Tik aišku vienas, iš dulkių atsiradom, dulkėm ir pavirsim. (čia remiuosi ne bulvariniu skaitalu: biblija, o BB teorija)
wolas 2010-10-25 10:55
Skaitau ir daug maž suprantu ką rašo (labai keista) Atsimenu darėm per fizikos laborus su tais lazeriais matavom fazes visokias irgi dalinom lazerį į du spindulius, tikrinom koherentiškumą visai įdomu O tai paaiškės, kad gyvenam super mario pasaulyje? ar jau tie žaidimai kur juda ir keičia kamera kaip pusiau 3D
tomas898 2010-10-25 13:11
Nelabai supratau, kas tas trikšmas erdvėlaikyje yra?
Auris 2010-10-25 14:12
Viskas iliuzija negali būti, nes ir iliuzijai pasireikšti reikia kažko "tikro". Juokingai skamba tavo supratimas apie karus ir jų priežastis, beje žmones niekada nenustojo ir nenustos kariauti, kaitoje yra tik jo forma. Taisykles, parametrai reikalingi egzistencijai kokia ji bebūtu virtuali, reali ar tik iliuzija, tai negali buti matoma, tik suvokiama, kas iš dalies regėjimas ir yra. Žmogus nuolatos užduoda daug klausymų i vienus randa atsakymus kitų dar ieško, bet niekada nebus į viską atsakyta. Nei vienas tavo teiginys nei patvirtina nei paneigia dievo egzistencijos, tik parodo kaip siaurai suprantame net ir paprastus reiškinius. Vieniem dievas gali buti senukas su lazda debesyse kombinuojantis žmoniu likimus, kitiems dievas gali buti tos pãčios dimensijos kiek ten ju bebutų 2,3 ar 11.
T 2010-10-25 14:49
Manau mūsų niekas nevaldo, o tik įspaudęs į rėmus: judėti ne greičiau kaip šviesa, iš niekur negauti ir niekus nepradanginti mūsų suvokime energijos, matyti ne mažiau kaip Planko ilgis ir ne daugiau kaip Matomos visatos pakraštis. O gal net leidžiama suprasti kas ten už tų ribų. Manau gamta daugiau chaotiška ir jei mus valdytu ji tikrai neleistu susidaryti tokiems sudėtingiems organizmams kaip bakterijoms ar vienaląsčiams, jau nekalbant apie žmogų su jo mintimis ir smalsumu.
Staska 2010-10-25 15:48
Tai yra kvantinės erdvėlaikio fliuktuacijos, technologijos.lt jau rašė apie toki detektorių GEO600 Vokietijoje, kad jis skirtas matuoti kvantinių matmenų erdvės susitraukimus ir išsitempimus, kas galbūt galėtų leisti nustatyti, kad erdvė yra grūdėta ir taip patvirtinti holografinę Visatos prigimtį. Reikia tikėtis Fermilab detektorius bus daug jautresnis ir tikrai galės patvirtinti ar paneigti šią teoriją.
tvset 2010-10-25 16:07
Hmmm.....Perskaicius straipsni, kaip ne keista, taciau i galva pirma mintis sovusi buvo - Fizo bandymas : )
mytech 2010-10-25 18:33
O tai blogai ar gerai? hologramoje tai hologramoje
Atlast 2010-10-25 22:06
ko reikia ieskoti, kad irodyti 4D+time? ar cia bus vienareiksmiskai - turim nelygymus erdvelaikio, tai esam plokstumoj, ar jei nerandam tai esam 3D? klausiu nerimtai, nes yra ir kitokiu teoriju, kurias patvirtina juodosios skyles. Paskutiniu metu jos labai daug teoriju pagrindzia.
batusia 2010-10-26 00:16
Arba šis straipsnis blogai verstas, arba tiesiog nesuprantu jo Kuo grindžiama ši teorija, kad yra tik 2 matmenys? Paskaičiau ir tą strapsnį, kuris duotas kaip nuoroda šiame ir vistiek nieko nesupratau. Ten tik pristatoma šita teorija, pasakoma, kodėl ji buvo iškelta (t.y. dėl aparato GEO600 netikslių rezultatų), nors patys dar pasako, kad visai be reikalo ją čia gali nagrinėti Ir straipsnyje nagrinėjama tik visada ir kaip tai susiję su juodosiomis skylėmis. Paaiškina vieną iki šiol buvusį paradoksą (lyg būtų tie paradoksai kilę ne dėl milžiniškų informacijos stygių ir reiškinio sudėtingumo). O tai kaip tai paneigia mūsų iki šiol suprastą pasaulį ne visatos matmenimis, o žmogiškais? Kur čia tie du matmenys?.. Tikrai labai neaiškus straipsnis. Iliustruotajame moksle (2010 09) buvo labai įdomus straipsnis apie galimus 9 matmenis su gana svariais įrodymais (nors įrodyta nepilnai - taigi, lieka tik teorija). Gana detaliai paaiškina, kaip tai atsiliepia mūsų kasdieniui gyvenimui ir kodėl mums tai yra nesuvokiama. Netgi sakyčiau per daug detaliai, kaip mažam vaikui. Metanabol, kariavo tai žmonės dėlto, kad juos valdo jų pačių instinktai ir hormonai ir kitos laabai žemiškos priežastys. Labai mes dar esami valdomi savo pačių pradų. Tiesiog esam žemiški padarai Na, aš esu BB šalininkas, todėl galiu pasidalinti savo nuomone: mūsų pačių nustatytų matų dydžiai yra būtent tokie nes - mums taip patogu. O jie egzistuoja todėl, kad ne mes susikūrėm šias žaidimo "taisykles", o jau atsiradome sukurtame pasaulyje ir prisitaikėme prie jo tiek, kiek galėjome. Taip, tai yra niekis, tikriausiai esame tos energijos sankaupos, kaip tu sakai, tačiau evoliucija mums suteikė labai šaunų dalyką - mąstymą (ir dar kokį!), suvokiame aplinkinį pasaulį, sprendžiame problemas, viliamės, kad neišnyksim kaip dulkės, todėl susikūrėme šiokias tokias taisykles pagal kurias žaidžiame šį žaidimą - gyvenimą. Visiems religijos šalininkams: nieko blogo nei apie vieną religiją nepasakiau, taip kad nepykit. Aš turiu savo religiją - ateizmą ir priežasčių jį išpažinti. Beje, mano galva - religijos - gerai
Dvigubas nulis 2010-10-26 12:27
Atsakymas Teorija grindžiama tuo, jog erdvėlaikis yra netolygus, kas turi matytis priėjus prie itin mažų atstumų. Šią teoriją pagrindžia iš anksto numatytas triukšmas GEO600 prietaise.
batusia 2010-10-26 16:32
"Gali egzistuoti ir koks nors žemiškos kilmės triukšmo šaltinis" Reiškia, kad vis dėlto, nėra aiškaus atsakymo, iš kur tas triukšmas. teorija, nėra lygu atsakymui... + jei atidžiai paskaitysi tą senesnįjį straipsnį, tai pamatysi, kad šiek tiek prasilenkia to mokslininko spėjimai, nes jis sakė, kad būtent tokio dydžio trikdžius numatė, tačiau komanda patikrinę ~~~trečdalį trukdžių pripažino dėl temperatūros fliuktuacijų. Vis dėlto man visai ne tas buvo įdomu, ką parašei, klausiau, kaip ši teorija keis mūsų supratimą apie viską (ar nieko nekeis). Įdomu ar praktinės naudos iš to turėsim, ar čia tik tiesiog toks teorijų "rėmas", kuris visiškai nieko nekeičia. Ir šiaip labai daug klausimų kyla, net sunku juos suformuluot, tiesiog: wtf?
TomikaZ 2010-10-27 10:22
Batusia, Nauda mums is to visu pirma tai dar vienas zingsnis link visatos sandaros ir veikimo pazinimo. Galu gale paciu zmoniu reiksmes visatoje supratimas. Juk paziurek kokiame pasaulyje gyvename... Didzioji dalis zmoniu tiki tuo dievu kuris kaip cia buvo mineta yra sedintis senukas danguje. Kas liecia tai del ko kyla karai ir pn., vel gi prisiminkime ta senuka danguje . Daugybe karu del jo kilo ir tik del to, kad vieniems tas senukas truputi kitoks nei kitiems. Tokiu ir panasiu tyrimu nauda gali buti nepamatuojamai didele zmonijai ir nebutinai materialine prasme.
batusia 2010-10-27 11:49
Tu man pasakyk nors vieną karą, kuris kilo dėl religijos... Žmogus visada ras sau priežastį, kad galėtų būt turtingesnis, turėt daugiau valdžios, žemės ir t.t. Mokslas juda pirmyn ne tam, kad atimtų iš žmonių tikėjimą, o kad suteiktų kitą... O kas man įdomu, tai praktinė šio galimo atradimo nauda. Bet jaučiu, čia per sudėtingi dalykai, kad iš technologijų.lt komentatorių kas nors žinotų