Laisvėje gyvenantys delfinai mokosi "šokių" (Video)  (3)

Gamtoje gyvenantys delfinai vien tik savo malonumui gali užsiimti "šokiais" arba dar vadinamu "vaikščiojimu ant vandens", jei tik netoli matys tai atliekantį giminaitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl savo žaismingumo vertinami žinduoliai šį savo įgūdį lavina tiesiog šiaip sau, teigia Banginių ir delfinų išsaugojimo draugija Australijoje, rašo telegraph.co.uk. Delfinų "vaikščiojimas ant vandens" neatlieka jokios praktinės funkcijos, todėl gali būti lyginamas su žmonių šokiais.

Draugijos narys, mokslininkas Mike`as Bossley, Port Adelaidės delfinus stebintis jau 24 metus, teigia užfiksavęs, kaip ant vandens žaismingai išdykauja dvi delfinų patelės, pavadintos Billie ir Wave. Jų pavyzdys pasirodė įdomus ir kitiems delfinams: dabar šiuos įgūdžius laviną Wave jauniklis Tallula, Bianca ir jos jauniklė Hope ir kita jauniklė Bubbles.

"Ant vandens vaikštantys" delfinai gamtoje pastebimi labai retai. Per tūkstančius stebėjimų valandų užfiksuotas vos vienas kitas taip darantis Port Adelaidės delfinas. Tačiau dabar Port Adelaidės delfinai ant uodegų vaikšto labai dažnai. Manoma, kad to jie išmoko iš Billie, kuri prieš 22 metus trumpą laiką gyveno pramogų parke.

„Kiek mums žinoma, toks "vaikščiojimas" neatlieka jokios praktinės funkcijos ir atliekamas tiesiog savam malonumui, kaip ir žmonių šokiai ar gimnastika. Taigi tai svarbus žmonių ir delfinų elgesio panašumų pavyzdys“, – kalbėjo M. Bossley.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)