Rusijoje meškos ėmė ėsti kapinėse palaidotus žmones  (32)

Dėl itin karštos vasaros Rusijos miškuose šį rudenį buvo kur kas mažiau uogų, grybų ir išalkusios meškos patraukė į šios šalies miestus. Karelijoje užfiksuota kraupių atvejų, kai meškos eina į kapines ir ėda iškastus žmonių kūnus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „The Guardian“, meškų vis dažniau pastebima Komijos respublikos miestuose – jos ieško maisto šiukšlynuose, daržuose iškasa morkas, viename mieste užpuolė žmogų. Kaip teigia Komijos respublikos Medžiotojų ir žvejų sąjungos vadovas Semiono Razmyslovas, daugybė meškų greičiausiai gali neišgyventi.

Kai kurios meškos, anot vietos gyventojų, maisto ieško ir itin kraupiais būdais – kapinėse atkasa karstus ir ėda palaidotus žmones.

Tai patvirtino Rusijos laukinės gamtos apsaugos fondo atstovė Maša Voroncova. „Karelijoje vienas lokys išmoko atsidaryti karstus, o paskui išmokė ir kitus. Jie labai greitai mokosi“, – sakė specialistė.

Moteris neigė, kad šį rudenį meškos turi mažiau maisto nei įprastai. Jos nuomone, meškoms kapinės yra tarsi didelis šaldytuvas, kur jos gali nesunkiai rasti maisto. „Tai baisi istorija. Niekas nenori, kad mylimus giminaičius suvalgytų meškos“, – sakė specialistė.

Rusijoje yra apie 120 000–140 000 meškų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)

Susijusios žymos: