Žemė ne vieniša: į ją panašių planetų gali turėti 23% Saulės tipo žvaigždžių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atlast 2010-11-04 23:44
technologas, parasei lyriskai, bet manau kam reikejo tas suprato labai daug salygu turi buti butent tokios kokios yra, kad mes butume tokie kaip rase.
Azuolas 2010-11-05 01:01
išsivystytumėm tai jau kiek daugiau šansų. Tendencijos evoliucijos vistiek išlieka. Galim pvz paimti Australiją, kuri turi savitą fauną, kadangi atsiskyrė labai seniai nuo gondvanos ir viskas vystėsi savitai, izoliuotai. Ir dabar paimkim pvz paprastą vilką ir sterblinį vilką? argi nepanašūs? kai kuriuos kaulus net sunku atskirti kur kurio. O genetiškai, tai paprastam vilkui artimesnis kiškis ar pelė, bet ne sterblinis vilkas Tiesiog šie gyvūnai užėmė tą pačią ekologinę nišą ir evoliucijos eigoje įgavo optimaliausią "formą". Yra dar teorija, kad jei nebūtų didžiojo išmirimo ir dinozaurų nepakeistų žinduoliai, tai protinga forma galėtų išsivystyti iš dinozaurų. Jei tiksliau - velociraptorių, mat pagal smegenų dydį ir šiaip spėjamus visokius medžioklės būdus jie ėjo link to. Bet aišku ši teorija apie protingus dinozaurus tik spėlionės, mačiau apie tai per kažkokią tai mokslo populiarinimo laidą, tai labai rimtai priimti nereikėtų, bet kažkiek pagrindo tokios spėlionės vistiek turi
barabarijus 2010-11-05 04:11
reikia tiketis kad didziausias zmogaus priesas musu motinos zemeles nesunaikins iki tol kol galiausiai bus pasiekta pirmoji planeta su joje esancia gyvybe
Aklas 2010-11-05 09:12
Jei neklystu straipsnis sneka apie tikimybes, viskas tuom ir pasakyta. Ir nebandykim to irodineti kaip fakto i viena ar i kita puse. O su paskutiniais astronomijos irodymais tikimybe igauna zenklia tendencija didejimui ir tai tik tiek.
technologas 2010-11-05 09:52
. Na taip, ateiviai nebūtinai turi būti žinduoliai. Mokslininkai pamąsto apie įvairias gyvybės formas, gi ir filmą sukūrė "Alien Planet". Pavyzdžiui, manoma, kad akis turėtų turėti, kad ir Žemės gyvūnai - akis nepriklausomai, skirtingais keliais išsivystė eilę kartų (8 kiek pamenu išskiriama) - vabzdžiams, galvakojams moliuskams, žuvims, etc..