Augalų nervų sistema: augalai panašūs į gyvūnus? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TLas 2010-11-12 11:52
Jau galima izvelgti kad ateiti nebus problemos del per mazo misku kiekio. Kadangi elektriskai veikdami tarkim medi privers ji greiciau vykdyti fotosinteze ir to pasekoje daugiau C02 konvertuoti i O2.... Vualia mes isgelbeti )
edgarasf123 2010-11-12 13:17
nu va mirsim nuo augalu invazijos
šakės 2010-11-12 16:04
Augalai irgi jaučia! Teks veganams kito maisto ieškotis
Indigo89 2010-11-12 16:14
Geras pastebejimas xD o siaip primine avatara tik gaila kad dar per mazai tyrimu sitoj srity atlikta, tai nelabai galima ka nors teigt. Nenustebciau jei augaluose butu kazkoks mechanizmas skirtas greitam informacijos perdavimui. Tik aisku jis nera toks, kad galetumem teigt, jog augalai jaucia ar masto, ar tuo labiau yra socialiniai organizmai. Bet kaip filmukui su delfi zenkliuku kampe galima tokias nesamones atleist
Giedrius- 2010-11-13 15:02
O kaip augalai mokosi? Ar gali atskiras augalas išmokti kažko naujo? Naujų funkcijų jie ko gero išmoksta per elgesio evoliuciją t.y. po tam tikro tos rūšies augalo kartų išsivysto naujas gebėjimas padedantis prisitaikyti prie pakitusių aplinkos sąlygų. Nebent aš klystu, bet nepamenu atvejo, kai augalas per savo gyvenimo trukmę būtų suradęs tai rūšiai nebūdingą būda apeiti atsiradusias kliūtis. Tad įdomu kaip galima išmatuoti augalo IQ t.y. kiek jis protingas palyginant su kitais augalais, per kiek laiko augalas sugebės prisitaikyti. Ar augalai jaučia skausmą? Žmogui ir gyvūnui skausmas yra pavojaus jo sveikatai signalas. Viskas kas bloga, sukelia skausmą, ir be paties skausmo (fizinio ar dvasinio) nėra daugiau ko bijoti. Tiek gyvūnams tiek žmonėms skausmo baimė imponuoja jų elgesio pasirinkimą įvairiose situacijose ir pasirinkti jie turi iš ko. O augalui skausmas vargiai gali būti naudingas, jo elgesys iškilus vienoms ar kitoms kliūtims yra įgimtas ir apibrėžtas t.y. visi augalais tomis pačiomis sąlygomis elgiasi vienodai. Tad jei augalas negali protauti reiškia, kad skausmas, kaip atskaitos sistema vertinant situaciją, kad būtų pasirinktas tinkamiausias elgesys netenka prasmės augalo gyvenime.
technologas 2010-11-13 18:33
Šitas neblogas: 'When attacked by spider mites, the plant releases a chemical attractant for other types of mite, which prey on the attackers.' Ir kas pasakys kad augalai kvaili? Sako augalai ne tik jaučia skausmą, bet ir perspėja kitus. Žmogus kokiai gėlei lapą nutraukia, po to pasirodžius tam žmogui kitos su ja augančios gėlės irgi susijaudina, išmatuoja jų impulsus.
RiMuSaS 2010-11-13 22:30
Ar su tavim tikrai yra viskas gerai ?? Kliedi kaip reta. Tai dar pakankamai naujas dalykas, leisk mokslininkam padirbet dar prie to. Neuzdavinejes beverciu klausimu cia. Nori atsakymu kreipkis i ta moteri ji manau paaiskintu tau..
Giedrius- 2010-11-14 12:52
Kuom mane kaltini? Gali apibrėžt bevertį klausimą? Jei įtikinsi, kad mano komentaras nederamas pažadu pasitaisysiu
Indigo89 2010-11-14 14:07
Jei tu augalus laikai protingais, tada ir sniega reikia laikyti protingu, kadangi jis istirpsta kai pasidaro silta ir taip save "apsisaugo" nuo daleliu rysio energijos pertekliu. Nelygink cheminiu reakciju, atsiradusiu evoliucijos metu su mastymu. Matau daug kam reiktu pasitikslinti intelekto apibrezima, nes daug kas ji maiso su jutimais.
Justas116 2010-11-14 16:55
Is tikruju vaisiai ir darzoves buna uzauginami tam kad juos suvalgytu gyvunai ir zmones. Tai - seklu platinimo budas. Tarkim zmogus ar gyvunas suvalgo obuoli ar pomidora. Visas darzoviu geris suvirskinamas, isskyrus seklas. Seklos isgyvena ir buna pasalinamos is organizmo per ismatas. Idomiai skamba, bet lasteles esancios vaisiuje yra paaukojamos, tam kad augalas galetu toliau daugintis ir funkcionuoti Biski prisvaigau, galva nedirba siandien, bet tikiuosi minti pagavot.
technologas 2010-11-14 20:36
Tai kad visai neprisvaigai, visai teisingai.