Pirmykščiai žmonės buvo seksualiai ir socialiai agresyvesni

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2010-11-13 22:39
Gal tiesiog tada žmonių tiek nebuvo ir jie nekonkuravo tarpusavyje. Buvo vienas bendras priešas - aplinka, o keliese jai lengviau atsispirti. Kai atsirado daugiau žmonių, prasidėjo konkurencija su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.
Indigo89 2010-11-14 14:02
Siaip jei yra koreliacija tarp pirstu ilgiu ir hormonu kiekio, tai manau kaip ir savaime suprantama kad si karta tai parodo priezastini rysi. Kadangi pirstu ilgis tikrai nera hormonu lygio priezastis, ir pirstai ilgesni neuzauga vien todel, kad juos dazniau naudoja kas nors. Lieka vienintelis faktorius - hormonai. Ir jei jusu testosterono lygis mazas nereikia del to sumenkint tyrimo rezultatu
kionig 2010-11-14 19:44
Labai klysti. Pasidomek apie Dogerlanda.
enternald 2010-11-14 19:56
Gimbutinės teorijos dėl indoeuropiečių kilmės vis dar laikomos pagrįstomis. Tačiau su agresija ir matriarchato santykiu Gimbutienė per daug leido sau nusigrybauti ir spekuliuoti. Agresija egzistavo visuose bendruomenėse. Žmonių žudimui tinkamų ginklų randama medžioklės laikais, tačiau ar tais laikais kas nors skyrė ginklus ar žvėrims žudyti ar ne. Iš Amerikos indėnų populiacijos panašu kad ne. Smurto scenų nėra, bet randama kanibalizmo pėdsakų, ir medžioklės scenos dažnos.
Tommix 2010-11-18 02:21
Lyg cia reikia kazkokio tyrimo, norint suprasti,kad seniau buvo agresivesni sexualiai... ir durnam tas aisku. o del tu pirstu-gan idomus dalykas-zejau dokumentika-apie sio pastebejimo atradeja..jis vien pagal pirstus is 6 zmoniu sprinto begime-pasake-kas atbegs kelintas 4 is 6 vietas atspejo,net nemates zmoniu dar pasake-kuri moteris susitvarkys su kuria uzduotim,vien pazejes i pirstus Kaip bebutu-tai rodo,tik gimdoje bunant testosterono kiekis koks buvo-tai neturi itakos dabarciai.
Anonymous 2010-11-18 17:44
Tai ir butent pasikeicia aplinka ir pasikeicia ir elgesys. Kaip su karve. Jei tu patalpintum, kelias karves mazoje pievoje, tai pamatytum kaip karves pradetu konkuruoti. Ir dar naturali aplinka. Gal pasidomek biologija, evoliucija, nes dabar atrodo kad nesidomi, arba per mazai domiesi.
kionig 2010-11-18 18:24
Mr biologe, tavo daugelis interpretaciju taip pat yra pilnai galimos is daugelio aspektu. Nesistenk viskam taikyti savo paprastu pavydziu, nes jie is tolo visko neatpsindi ir neapraso.