Britai iki 2066 metų gali virsti mažuma

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

efkava 2010-11-22 13:33
Pirmas. ka galiu pasakyt; 1.jau po 10 metu sunku pasakyt kas bus. 2.,, iki 2051 metų sumažės, liks 45 mln. žmonių, o maždaug 2066 metais baltieji britai gali tapti mažuma'' tai tada db lietuviu skaitykim nera jei ten mazuma.
RiMuSaS 2010-11-22 14:01
CIa neitema, bet man vis dar smalsu. Iskur tokia mada kilo rasyt Pirmas ? Koki pasitenkinima jauciat tai darydami ? As be sarkazmo klausiu man idomu. Tai taip mes su savo 3 mil ir esam niekas
valdis5797 2010-11-22 15:01
jei neisileisim imigrantu i savo sali galbut ir liksime tik 3mln taciau nebusime niekas. o jei dar ir atsiras politinis lyderis-patriotas lietuvoje, tai net galime pradeti augti
Edgaras 2010-11-22 15:16
Jau seniai stebejausi, kodel britai nieko nedaro del savo tautines ir kulturines degradacijos. Pavyzdziui, britai visiskai neturi jokios institucijos, kuri reguliuotu anglu kalba, ne taip kaip Ispanija, Prancuzija ar Lietuva turi organus, kurie neleidzia isskrypti savo kalboms. Mano nuomone, tautinis judejimas ir kalbos issaugojimas yra vieni is pagrindiniu faktoriu, kurie rodo, kad Tauta yra gyva.
assassin 2010-11-22 20:01
Naujosios Lietuvos salos
kionig 2010-11-22 20:05
Musu emigrantu lietuviu dauguma britanijoje gales issiprasyt poto savo mazumos pripazinimo ..
Sa 2010-11-22 20:13
Analog 2010-11-22 21:53
Stiprėja tautinės (tik nekiškit visokių nacių) nuotaikos Europoje, nemanau, kad britai leisis taip suėdami, taip pats vokiečiai ir visi kiti europiečiai, o dėl Lietuvos, tai turiu vilties, kad mes išvis nesulauksim tų laikų, kai į Lietuvą privažiuos negrų, musulmonų ir kitų rasių atstovų, kurių etninės gyvenamosios vietovės visai kitur (sudėtingai čia pasakiau, bet daugelis klausia, kodėl tai yra blogai, kad privažiuoja kitataučių). Visgi Prezidentė vetavo tą šokejėlio Šilgalvio inicijuotą įstatymo projektą, dėl imigrantų. Beje, man labai patiko tas jo argumentas "O kas čia blogo, kad negrai žais už Lietuvą krepšinį ir pnš."
DJ_LFS 2010-11-22 22:30
Nenoreciau gyvent britanijoj, slykstus oras, daug zmoniu...
kionig 2010-11-22 23:07
O siaip tai man kilo klausimas, jei britanijoje liks paciu britu mazuma, tai kur jie dedasi ?
kiesza 2010-11-22 23:27
Kasmet i anglija atvyksta 180k kitatauciu kurie papildo imigrantu skaiciu, o anglu kasmet padaugeja gal tik kokiais 80k .. cia skaiciai kaip pavizdys
lightfire 2010-11-22 23:42
anglų kalba, jei nepastebėjai, senokai išplito po visą pasaulį, tad išnykimas jai negresia. Ji universali, kito per amžius, kis ir toliau, prisitaikys. O ir kalbos kontrolės, kurios būtinybę jaučia nepilnavertiškumo kamuojami individai, jiems, mano manymu, visai nereikia. Ne dėl to, galų gale, keičiasi demografinė situacija. O vat visokie kalbų sargai su savo draudimais bei absurdiškomis taisyklėmis, sugalvotomis beuostant klijų maišelį kaip tik ir gali nuvaryti kalbą į kapus - kaip sustabarėjusį, nevartotiną, atitrūkusį nuo realybės palikimą.
TLas 2010-11-23 00:25
Jau keli net komentatoriai matau nesuprato termino mazuma. Straipsnyje sakoma kad jie taps mazuma, t.y bus maziau negu puse populiacijos. Baltuju britu bus maziau negu 50 procentu. Nesako kad britai is britanijos visiskai dings, tiesiog sakoma jog emigrantu skaicius dides didziuliu tempu ir to pasekoje ju bus daugiau negu kad vietiniu britu.
Edgaras 2010-11-23 03:53
Rodos, visiskai nieko nenumanai apie anglu kalbos degradacija. Kalbos isplitimas nieko su tuo bendra neturi. Jeigu kalba pasisavina svetimos kalbos zodzius, sukuria savo ir iskraipo visas gimtosios kalbos taisykles tai nera pozymis, kad kalba gyva, tai pozymis kad kalba nyksta nuo savo pirmtako. Siulau atvykti i Anglija ir pasiklausyti kaip kalba pakito per pastaruosius 10-15 metu del intensyvios migracijos ir madu kaitos. Taciau vis tai dar palyginus nieko, didzioji problema yra jaunoji karta, kuri visiskai trumpina kalba ir karpo kalba. Anglai patys vienas su kitu nesusisneka. Ta kalba apie kuria tu kalbi egzsistuoja tiktai vadoveliuose. Duosiu pavyzdi, teritorijoje kurioje gyvenu vietiniai kalba sitaip "Me go to park have a laugh with me mates", cia panasu i anglu kalba? Kai pilnas sakinys turetu buti "I am going to park with my friends to have a laugh". Cia ka parodziau tik pavirsius. Darbdaviai pradejo duoti anglu "spellinimo" testus per interviu pries priimdami i darbus, del to kad anglai pardejo kapoti zodzius. Jie neberaso "cannot" jie raso "cnt" ir panasiai. Tai nera cyber internetines itakos trumpinimas tai kasdieninis trumpinimas. Anglai turi belekokiu problemu su spellinimu. Del to kad kalba yra nepriziurima. Nepriziurek savo darzo, ir po kiek laiko jis apaugs galybe nereikalingu piktzoliu. Ir kaip tu dristi sakyti, kad kalbos sargai yra nereikalingi? Jei tu nori manipuliuoti kalba kaip tu nori, tai galiausiai prives prie individualizmo ir visi keis kaip nores kalba - galiausiai nesusisnekes. Kalbos tokios kaip Prancuzu, Ispanu ar Italu yra pasaulinio lygio, todel, kad tai yra saldzios kalbos, minimaliai kintancios ir priziurimos. Pasaulio elitas tokias kalbas vertina, o ne anglu.
Azaruto 2010-11-23 19:51
As tau sutiksiu ir papriestarausiu Mano anglu mokytoja sake kad ko dabar mus moko mokykloje nevisi anglai patys moka ir kai kurie imigrantai moka anglu kalba geriau negu patys anglai O del kalbos kontroles tai nemanau kad pavyktu ja sukontroliuoti, nes anglu kalba naudoja labai daug valstybiu kurios ja iskraipo
Atlast 2010-11-26 00:49
As cia visiems anglu kalbos saugotojams papriestarausiu. Anglai moka savo kalba ir ja vertina, taip pat visas tarmes. Kaip ir pas mus jie turi savo normine (kuria mes mokemes mokykloj) o sheip kiekvienam regione yra tam tikru skirtumu (kazkas minejo, kad anglai nesusikalba). Imigrantai ir jaunimas savo tarpe kalba bet kaip, trumpina ir panasiai, taciau tik buityje. Kas del spellinimo, tai kaip ir bet kurioje salyje neissilavine ar mazai issilavine individai raso su klaidomis. Nei kiek nestebina, kad ieskant darbo atmetami netinkami kandidatai. Edgaras rase: Kai pilnas sakinys turetu buti "I am going to park with my friends to have a laugh". Itariu, kad praleido artikeli pries "park". Del sito Me go to park have a laugh with me mates" idomu kurioj daly UK gyveni? Cannot = can not - can't (normalus trumpinimas). Cnt naudojama SMS'uose. Taip pat 2day 2mrw gn gl lol gf bf. Draugai visi belenkaip trumpina sms, bet taisyklinga kalba raso oficialius dokumentus. BTW kazkuo risasi tavo avataras su noru drausti - juk sveikatai nekenkia (rasiau buitine lietuviu kalba, galit netaisyt )
lightfire 2010-11-26 14:35
hahahaha, kuris čia tas elitas, man parodyk? Kokia yra populiariausia tarpt kalba diplomatijoje, versle, karyboje?? beje, tikiuosi, žinojai, kad (o siaube) ispanų ir lotynų Amerikos dialektai skiriasi?
Analog 2010-11-26 15:14
Na aš nesvarbu ar buitine ar ne buitine lietuvių kalba kalbu, bet nešvepluoju