Anglies dvideginio emisija gali pasiekti rekordinį lygį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Augink pats! 2010-11-23 10:01
Mano nuomone, viskas dėl to, kad kertami miškai, naikinamos ištisos ekosistemos, kas priveda prie nuostolius perdirbant CO2, ypatingai pusiaujo miškuose/džiunglėse... Gamta viską gali susitvarkyti pati, tik parazitas - žmogus, bando eiti prieš ją, naikindamas, o po to verkdamas - kaip blogai žemėje gyventi, reikia kolonizuoti kitas planetas ir parazituoti toliau...
ligonis 2010-11-23 12:22
dar kaip pamenu straipsni sitam puslapi apie, tai kaip patentuotu zaliu technologiju nelabai nori parduot kinam, ne sjie prikopijuos. bet anie neturedami pasirinkimo ir degina iskastini kura. o isivaizuokim kiek kinai prigamintu visu tu zaliuju aparatu, gal ir suluztu 1 is 4, bet gal ir ne, ir kiek jie padetu visiem.
Talkless 2010-11-23 13:10
(vėjo, saulės, bangų, ..., energija) verslui neįdomi - nebent tai yra, kaip minėjai, patentuota idėja, kuri neša naudą tik idėjos autoriui, o ne visai žmonijai.
kiesza 2010-11-23 13:47
manau nedaro itakos tas CO2 klimatui, ir siemet tikiuosi tokios pat ziemos kaip pernai
immortallt 2010-11-23 16:06
Talkless, kadangi kalbi taip jau daug, tai busi musu geradaris. Parduosi savo turta, seima, draugus, inkstus ir ka tik gali, kad surinkti koki 50mln. ir sukurtum isdirbta buda isgauti elektros energija. O tada viska atiduosi kokiam kinui, kuris gamins ir is to uzdirbs. Verkslenat kad kiti nesidalina, o ar patys taip ir dalinates ? + Kinai nelabai ir linke eiti i zaliasias technologijas kol kas, nes tai gerokai brangiau jiem nei anglimi kurenamos elektrines.
Shinigami 2010-11-23 18:07
Nėra kuo stebėtis, kad kyla CO2 išmetimai, juk žmonių kiekis žemėje taip pat auga, o jiems reikia išlaikyti. O tai skatina gamyklų statybas ir pramonės augimą. Jei mokslas sugeba sumažinti gamyklos CO2 emisiją 30% (čia šeip iš galvos skaičius), bet pastačius ne viena, o dvi gamyklas su šia technologija, emisija tikrai nesumažės Dauguma išsivysčiusiu šalių jau visus savo medžius iškirto ir užsidirbo, bet dabar verčia kitas šalis nekirsti medžių, o saugoti gamtą. Ar tai ne veidmaniška? Niekis nebe ilgai reiks laukti kol nafta baigsis ir galėsit nebe verkšlenti dėl naftos produktų deginimo Prie to, kad saugoti medžius reiktų juos genetiškai modifikuoti taip kad jie aktyviau atliktu fotosintezę ir greičiau išvalytu orą nuo CO2. Juk dabar beveik viskas genetiškai modifikuojama.
Talkless 2010-11-23 19:20
Na iš tikro nėra taip lengva "dalintis". Jei kas ir sukurtų uber-akis-graiužiančiai-žalią technologiją, jai sulipdyti teks nemažų paskolų... O paskolas rekės grąžinti, tai teks iš to ir uždirbiti. Užburtas ratas. Žodžiu, teks kviepuoti C02 kartu su augalais. Bet juk tai vardan Ekonomikos! P.S. tiek turto neturiu.