Šie vaisiai ir uogos – saugo ląsteles nuo senėjimo, gerina virškinimą ir mažina blogojo cholesterolio kiekį  ()

Kuo naudingi būtent džiovinti vaisiai ir uogos? Jie išlaiko tiek pat naudingųjų medžiagų kaip švieži ir nereikia jaudintis dėl sugedimo, jų ir skonis kitoks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai svarbu, kad džiovinti vaisiai būtų kuo natūralesni, tegul ir išvaizda ne tokia graži. Ir dar vienas svarbus dalykas – nors džiovinami jie susitraukia, kalorijų lieka tiek pat, todėl valgant svarbu nepadauginti.

Svarbiausia valgyti kuo įvairesnius produktus

Kiekvienas vaisius turi tam tikrų naudingų medžiagų, todėl apsistoti ties vienu nevertėtų.

Spanguolės, razinos, slyvos turi didelį kiekį antioksidantų, saugo mūsų ląsteles nuo senėjimo, aplinkos poveikio, apsaugo nuo lėtinių ligų.

Tai pat valgant razinas atliekame puikią profilaktiką širdies ir kraujagyslių ligoms.

Slyvos gerina virškinimą ir gali sumažinti blogojo cholesterolio kiekį.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2942 3

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Tuo tarpu abrikosai turi daugiausia kalio, fosforo ir geležies, todėl, jei juos valgysite, pagerės medžiagų apykaita, širdies, raumenų darbas, sumažės fizinė ir emocinė įtampa.

Valgant datules gerėja raumenų, širdies veikla, sveikai vystosi dantys.

Piktnaudžiaujant kyla rizika priaugti svorio

Pasak dietologų, vartojant džiovintus vaisius svarbu atkreipti dėmesį į kelias taisykles. 

Svarbu yra saikas. Džiovintų vaisių suvalgyti pakanka saujelę, kadangi jie labai kaloringi.

Kalorijų vienas gabalėlis turės lygiai tiek pat kiek visas šviežias vaisius, tai pat išlaikys tokias pačias maistines savybes, tačiau išgaravus drėgmei vaisius tampa visai mažas, todėl lengva apsigauti.

 

Kadangi džiovinti vaisiai turi daug ląstelienos kartu su jais rekomenduojama išgerti stiklinę vandens. Kitaip ląsteliena sugers organizme esantį vandenį ir situacija su virškinimu bei žarnynu pablogės

Svarbu atkreipti dėmesį ir į džiovintų vaisių sudėtį.

Svarbu, kad vaisiai būtų be pridėtinio cukraus, be konservantų. Kitaip tai bus nebe sveikas užkandis, o eilinis saldumynas.

Džiovintų vaisių tai pat reiktų vengti sergant kepenų, inkstų, virškinimo ligomis bei diabetu.

Ieško kuo natūralesnių produktų

 

Mums įprasti skaisčiai oranžinės spalvos abrikosai tampa nepopuliarūs dėl jų apdorojimo sieros dioksidu.

Pirkėjai mieliau renkasi beveik juodos spalvos abrikosus, kuriuose ypač nedidelis konservantų kiekis.

Taip pat labai populiarūs džiovinti ananasai kurie tai pat išsiskiria tamsia spalva dėl visai nenaudojamų konservantų.

Datulės yra atsparios kenkėjams, todėl jų gamyboje konservantai tai pat nėra naudojami.

Svarbu, kad vaisiuose nebūtų pridėtinio cukraus.

Tokie pirkėjai renkasi spanguoles su obuolių sultimis, mangus, ananasus, papajas, bananų riekeles be pridėtinio cukraus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()