Šiaurės Korėja paskelbė įjungusi „tūkstančius“ urano sodrinimo centrifugų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

prowler 2010-12-02 00:38
Apie kokias pratybas tu cia sneki?Pratybos prasidejo po S.Korejos artilerijos apsaudymu. Is kur toks uztikrintas del Kim'o?
Atavar 2010-12-02 00:47
Butent. Kim'as jau "baigiasi" kaip issireiskei Jo sunus, oficialiai turesiantis perimti valdzia, dar jaunas ir zalias issilaikyti tokiame sakalu buryje. Kol gyvas tevas, jam bandoma uztikrinti kuo didesni politini/karini palaikyma ir protekcija valdzios peremimui ateityje. Taciau viskas ne taip paprasta. Kim'as jau nebetas ir jau nebeturi tos nezabotos itakos ir autoriteto. Gelezinis kumstis apilpo ir "chvatka" jau nebeta. Siuo metu apie tikraja ir realia valdzios pasidalijimo padeti vargu ar kas is tiesu tiksliai zino. Labai stipriai reiskiasi karine S.Korejos valdzia, daug kam kyla itarimu, kad Kim'as ir jo klanas jau nebevaldo padeties salyje taip uztikrintai, nebegali uztikrintai perdavineti valdzios savo sunui, negali uztikrinti visiskos karines chuntos kontroles. Ir yra nemaza tikimybe, kad mirus Kim'ui arba jam dar labiau susilpnejus, valdzia gali perimti butent dabartine karine vadovybe. Jei jie pabandytu tai padaryti, ar Kim'o sunelis tures sukaupes pakankamai politinio kapitalo islaikyti valdzia? Ar nepasirodys per skystas? Gi blogiausias variantas - abi puses tures mazdaug vienoda galia ir salyje prasides visiskas chaosas. Ir prie visu siu variantu dar kazkas gali sakyti, kad S.Korejos noras tureti branduolini ginkla pateisinamas ir suprantamas? Net ir labai blogas rezimas nera taip blogai, kaip anarchija, arba kai del valdzios kariniais veiksmais pesasi kelios stambios grupuotes. O jei jos tures branduolini ginkla? Manot tokioj situacijoje blaivus protas tikrai bus uztikrintas? Kontrole? Galu gale perdavimas trecioms salims siekiant uzsitikrinti financini-karini palaikyma? Brudas ten verda... ir to brudo kvapas vis blogeja. Neveltui jau ir Rusija su Kinija neramiai akutemis duoda i ta puse.
shift 2010-12-02 00:54
Palaikau lightfire. Š. Korėja jau įprato šantažuoti JAV, labai paprasta taktika: padaro kokią nors nesamonę, o po to kad vestų derybas, prašo finansinės paramos. Kai pinigus pravalgo, vėl imasi nesamonių, ir taip vis iš naujo ir iš naujo. Geopolitika yra sudėtingas dalykas. Bet kas kas nors kiek išmano valstybių raidos modelius, pamatys šitame dalyke daugiau reiškinių. Š. Korėja yra dabar tokiame vystymosi etape, kuris gali peraugti į labai blogus dalykus visam pasauliui, tas jau buvo atsitikę su bolševikine Rusija, su nacistine Vokietija ir t.t. Niekas nenori, kad koks kitas prietranka užkurtų žudymo mašiną. Paparastai totalitariniai režimai kariauja naudodami savo alkanus piliečius kaip patrankų mėsą. Koks tokio karo tikslas reikia klausti tų diktatorių. Taip pat, kažkur šioje diskusijoje šmėstelėjo visiškai idijotiškas sakinys, teigiantis, lyg būtų geriau, kad JAV gautų į skudurus, o Europai lyg reikėtų nesikišti. Tokios žmogaus mąstysenos aš niekaip neperprantu, kokia proto liga turi žmogų ištikti, kad prieiti prie tokių samprotavimų? Jei JAV pralaimėtų, tuomet Europa pasiduotų neiššovusi nei kulkos. Nes Europos kariniai pajėgumai yra tik mitas, visur tik už pinigus tarnaujantys kariai, kurie neturi tikslo ginti valstybės, jų tikslas gerai užsidirbti. Didžioji dalis Europos valstybių visuomet elgsis savanaudiškai ir žiūrės, kad tik patys nenukentėtų. Je būtų nugalėta JAV, tuomet Europa būtų viso labo tik desertas. Todėl tokias šalis, kaip Š. Korėja, Iranas, reikia kuo greičiau ir efektyviau statyti į vietą, nes fanatizmu besivadovaujantys diktatoriški režimai niekada istorijoje nieko gero nenuveikė, vien tik kraujo upės tekėjo. Kita vertus, istorijoje yra toks keistas dėsnis, kad kai civilizacija patiria moralinį nuosmukį, kaip mat ji yra "baudžiama" siaubingais karais nuo visokių puspročių. Tai savotiškas atoveiksmio dėsnis, daug kartų istorijoje pasitvirtinęs. Todėl, nieko gero čia nebus.
rwc 2010-12-02 01:29
O tai kaip pavadinti tuos, kuriems egzistuoja viena ašis JAV - "neįmanomas pastatyti komunizmas"? Vienur lyg pripažįsta, kad komunizmas neįmanomas, o jį iki šiol statė nevykėliai ("žydomasonai"?), kitur - jau geriau bet kas, tik ne JAV ir pakalikai (irgi "žydomasonai"?)... Tai ir gaunasi: nesvarbu aplinkybės, bet geriau Zimbabvės, Š.Korėjos ar Kinijos tvarka nei JAV... Nes JAV yra ašies gale, o visi kiti - kažkur tarp.
kionig 2010-12-02 02:15
Man idomu is kur s. Koreja gauna urano rudos ?
Tir4elis 2010-12-02 11:48
Gerai pasakyta . O šiaip įdomu, kada ekonominės viršenybės prieš visus ir viską besiekiančiai Kinijai atsibos greta esantis budulio rėžimas? Iš vienos pusės ideologinis "draugas", iš kitos, visai nereikalingas užsienio karinių pajėgų dėmesio atkreipimas į kaimynystę.
loggo 2010-12-02 12:56
Durnelis. Pasidomek, kas per valstybe S. Koreja ir kokia politika ji vykdo pries teisindamas.
Freeman 2010-12-02 12:58
Turi atrodo savo kasyklas.
marsietis69 2010-12-02 13:22
Tai kad jau kiek laiko tiek Kinija tiek Rusija "ramina" S Koreja... Bet patys nagu kist nenori. Kinai paskutiniu metu jau kaip ir socialistine-kapitalistine valstybe siekia visur pelno, o karas jiems jo neatnestu (nieko gero SK nera). Rusija ir taip tam regione su Japonais pesasi del naftos isgavimo, tai nemanau, kad labai noretu dar labiau i save demesi atkreipti. Kaip del JAV isikisimo, tai sita situacija visiskai nepanasi i Iraka ar Afganistana. Ten buvo einama pagrinde del naftos (niekas turbut su manim nesigincys), o tariamas atominis ginklas + terorizmas buvo tik pretekstas. Tuo tarpu SK kaip mazas vaikas su pistoletu lakstantis - nezinia ar pats nusisaus ar ka nors kita... Sudrausmint reikia, o nesigauna... Tie "tukstanciai" centrifugu urano sodrinimuj gali buti visai realus skaiciai, nes pilnai issodrinti uranui kad naudoti atominiui ginklui reikia dideliu pajegumu, o SK jau seniai zaidzia su juo. Stai mano vaizdinga ateities vizija: SK=auganti sudo kruva kuri pleciasi ir kuo toliau tuo labiau visiem aplinkiniam smirda, kadangi vietiniai "valytojai" savo letenu susitept nenori, atleks "samdoma jankiu gauja" ir ja susprogdins. Tik dar neaisku ka visi tie sudai po sprogimo aptaskys ir kas tvarkys likusi jovala
marsietis69 2010-12-02 13:24
Turi jie tas kasyklas bet jau baigia viska sunaudot
Analog 2010-12-02 13:43
Turbūt aš pasiginčysiu Nelabai suprantu, kodėl taip paplitęs mitas, kad Afganistane yra naftos? Gal čia paprasčiausias išankstinis nusistatymas? Atominis ginklas? Pamenu, kad cheminio-biologinio ginklo ieškojo, bet nerado. Terorizmas tik pretekstas, tai reikia suprast taip, kad tu vienas iš tų, kurie tiksliai žino, jog dvynius susprogdino patys amerikonai?
marsietis69 2010-12-02 18:15
Nu ar Afganistane yra naftos tikrai nezinau (per geografija miegodavau) bet tikrai zinau, kad ten yra vienas is didziausiu naftotiekiu + naftos perdirbimo gamyklu daug. JAV ten biologinio-cheminio ginklo tik po to pradejo ieskoti kai atominio nerado... O del terorizmo tai gal kiek ir perlenkiau lazda ir tikrai nesu isitikines kad Dvynius patys amerikonai susprogdino. Bet kad ir kaip ten bebutu bene pirmas dalykas ka JAV is tu karu gavo - pigesne nafta. Aisku tiek Afganistane tiek Irake mesliava gavosi, kurios iki dabar nesutvarko
lightfire 2010-12-02 19:17
dar kartą - iš Afganistano jokios naftos niekas iki šiol negavo. Ir Irako JAV naftą PIRKO ir PERKA, kaip ir visos kitos valstybės už rinkos kainą - JAV kompanijų skaičius Irake sudaro trečdalį nuo visų kitų