Tos pačios lyties poroms – 100 proc. genetiniai vaikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

matise 2010-12-10 15:19
Auris, tu bent pats skaitei tą savo nuoroda? "Dr. Julie Schwartz Gottman made a key contribution to research on daughters of lesbians: her work showed that daughters with lesbian moms do just as well as those raised by straight moms." Ir tai vienintelis argumentas? Ką tai rodo? Praktiškai tai, kad tyrimas visiskai mažo mąsto, siauras ir menkavertis, kuris neatlaikys jokios rimtos kritikos ir negali būti priimamas kaip faktas. Bent jau sprendžiant iš šito "išsamaus" aprašymo. Aš ir prašiau nuorodos į rimtus tyrimus su rimtais, argumentuotais rezultatais, o ne juokingos pastraipėlės, panašios į tavo "stipriai pagrįstus" komentarus.
Auris 2010-12-10 15:40
kionig 2010-12-10 16:20
Tiem, kurie sito nemegsta, ko greiciausiai teks susitaikyti arba ignoruoti. Anaiptol, koks vatikanas pareiks, kad zaisti su kamieninemis lastelemis nedera, tai ir nelabai kas imsis to su zmonemis. Straipsnyje minima, kad galima, bet tai dar nereiskia, kad bus taikoma. Nera cia ko to surmulio kelti. Nebent po kokiu tai maziausiai 10 metu, kai galbut bus visai kitos etikos normos.
Hmz 2010-12-10 16:28
Visų pirma, tu negyvenai tarybiniais laikais (atspėjau?) ir nenutuoki, kad tarybinis mokslas buvo stipriai ideologizuotas - pritempinėjamas prie komunistų partijos mokymo. Todėl lyginti tarybinį mokslą su šiuolaikiniu yra taip pat beprasmiška, kaip ir lyginti lėlę marionetę su gyvu žmogumi. Antra - psichiatrija ir juo labiau seksologija yra apskritai jauni mokslai. Jie iš pradžių nekritiškai perėmė iš visuomenės labai daug nuostatų, ypač seksualinio gyvenimo srityje, ir tik vėliau ėmė jas kritiškai peržiūrinėti. Pavyzdžiui, garsūs psichiatrai, nesiremdami jokiais tyrimais, teigė, kad masturbacija, analinis seksas, homoseksualumas ir neklasikinės sekso pozos esti "degeneracija". Kodėl? Todėl, kad tai "savaime suprantama" - belieka tik apkaišyti išankstinę nuomonę medicininiais terminais.
lgtech 2010-12-10 16:38
Reikia greičiau išrasti vakciną tiems homikams gydyti.
Zergas 2010-12-10 18:06
galima pagalvot dabar mokslas neideologizuotas?kryptis kardinaliai pasikeite ir tiek.tada vare anti homo ir kitu iskrypeliu linija,dabar tai propaguoja visom imanomom priemonem,neilgai trukus sulauksim ir zoofilu partijos
Kieshux 2010-12-10 19:11
Shaunu. Mokslas zengia i prieky, nors ir kaip nemegstu geju ir lezbieciu bet reikia dziaugtis ne del to kad jiems bus geriau ar panasiai o tai kad zmonija tobuleja tikiu kad po keliasdesimt metu zmones i tai ziures visai kitaip nei siandien,... nebent pasaulyje musu atsiliks lietuvele purkstaus savo kvailom teorijom
qzar 2010-12-10 21:37
Jai nepatinka koks zmogus nera skirtumo del ko tai viskas gerai o jai gejus kazkam nepatiks jis bus apsauktas visisku atsilikeliu ir pan ne siuolaikines europos mastysenos zmogumi . As palaikau tikras seimos vertybes vyro ir moters o ne moters+moters ir vyro+vyro .Butu gerai kad jie taip nesireklamuotu kaip dabar matom vyksta.
kionig 2010-12-10 23:31
Siaip cia surogatinem motinom atsiveria aukso klodai
SuperHP 2010-12-11 01:07
Visu pirma, kiekvienas zmogus turi savo nuomone. Jei nera pasiepiamos tavo paziuros, tai nesijuok ir is kitu nuomones ir ypac is konstruktyviu klausimu. Antra, klausimu nebuvo klausiama bendraja prasme, kodel zmogui reikia tureti vaiku, bet kodel dviem vyrams (moterims) to reikia. Mano nuomone, netradiciniai santykiai savaime pasako, kad tokia dvieju (gal ir daugiau) zmoniu seima yra netradicine. Pagal koncepcija, tradicine seima sudaro vyras ir zmona - taip teigiama ir istatymuose, ir Biblijoje. Pagal ta pacia koncepcija, tokia seima gali susilaukti vaiku - sitaip yra ir su gyvunais (nera tokiu gyvunu, kurie daugintasi kitaip (nekalbu apie visokias braskes, dumblius ir panasius organizmus)). Taigi, manau, kad zmones, kurdami netradicines seimas, turetu suvokti, kad netradicine seima neturi galimybes tureti vaiku. Juk ka nors keisdami, paprastai kazka atrandame, bet tuo paciu ir prarandame. Na, gal ir metaforiskai nuskambes, bet nebukime per daug egoistiski.
bambukas 2010-12-11 12:02
pagal tave visus gamtinius reikalus reikia daryti pagal koncepciją? Taigi, žiūrėk, dabar reikės perrašyti koncepciją, nes vienos lyties asmenys pasikvietę į pagelbą surogatinę mamą jau gali susilaukt vaikų. Ar tavo manymu koncepcijos yra nekintamos, tuomet, jei šį sekmadienį imsiesi kokio darbo tai tave bus galima užmėtyti akmenimis, juk biblijoje tokia šešių darbo dienų koncepcija numatyta.
SuperHP 2010-12-11 13:26
Na, kodel reikia bandyt isjuokti kito zmogaus nuomone? Va, tai ir yra nekonstruktyvu. Manau, konstruktyvumas reiskia kompromiso ieskojima. Biblija paminejau tik viena karta, kartu su kitais istatymais - norejau pabrezti, kad tokiso nuostatos galioja ne tik zmoniu sukurtuose istatymuose, bet net gi gamtoje ir Biblijoje. Net ir seniausiais koncepcijas, kaip matome, galima keisti - as del to ensiginciju. Bet nemanau, kad verta lyginti darba sekmadieni su dauginimusi. Nepaneigiama tiesa - kiekvienas turi savo pasauleziura ir nuomone, todel reikai bandyti ieskot kompromisu, o ne laikytis tik savo pozicijos ar dar blogiau - pasiepti kitu zmoniu nuomone.
kitty 2010-12-11 14:18
Jei jums nera nieko svarbiau nei aptarineti su kuo kaimynas mylisi tai jus pacius reiktu gydyti. Kadaise ir meile tarp skirtingu rasiu smerke,o dabar ziurek normalu,nieko bloga nenutiko, galiausiai prieisim prie tolerancijos tetyciams ir mamukams... Man atrodo kad kiekvienas turi teise i meile ir seima,tai turetu buti musu vertybes,o ne kas su kuo miega... Jei gejai ir lesbietes turetu teise kurti seimas manau jie butu ne ka blogesni tevai nei visi kiti-tik priedo dar ir labiau tolerantiski... Kodel pvz visi zavisi pandomis? nieks nekreipia demesio i ju dazna homoseksualuma. Antikoje buvo normalu vyrams myleti vyrus,ir kazkodel niekas del to ju nei smerke,nei beprociais nevadino! TOLERANCIJOS,zmones!
Analog 2010-12-11 14:20
Tai ir būk tolerantiškas, gerbk kito nuomonę, nes dabar panašu, kad taip nėra. Susivarčius ta visa tolerancija, nes ji tolerantiška tik vienai pusei.
bambukas 2010-12-11 15:10
Toleruoti reiškia būti pakančiam kito elgesiui ar žodžiams, jei tai nekenkia kitiems, pripažįstant savo žinojimo ribotumą. Pvz, man sunku toleruoti tavo silpnaprotiškumą, nes tu, tikriausiai, norėtum neleisti vienos lyties asmenims turėti vaikų, nors turbūt negalėtum įrodyt, kaip tai pakenktų aplinkiniams?
jur 2010-12-11 15:26
Čia man visa diskusija panaši į moralinį klausimą, kuris kiekvieno atsakomas kitaip pagal auklėjimą ir nusistovėjusias normas. Realiai tai net ne diskusija, o ginčas. Jokiais argumentais kito nuomonės nepakeisi. Manau kol kas tai dar sunku daug kam suprasti (prisipažinsiu, man irgi ne paprasta), bet ateityje beveik neabejoju, kad tai bus priimtina - istorijoje labai daug analogų.
Analog 2010-12-11 16:11
Nu va, kokie mes tolerantiški, kai prasideda įžeidinėjimai. Negi tikrai nemanai, kad vaikui nepakenks tai, kad jis turės tėvelį ir... tėvelį? Ar jam jau galima kenkti, tik svarbu būti tolerantiškam tiem tėveliam? Žiūrėk, neišvadinau tavęs silpnapročiu, bet visgi čia aš netolerantiškas Juokas per ašaras. Perskaityk http://www.patriotai.lt/straipsnis/sale ... esterlundu ir neišjunk vien dėl šaltinio. Puikiai iliustruoja tam tikrų asmenų tolerantiškumą.
bambukas 2010-12-11 16:34
Įrodyk, kaip vaikui pakenks, kad jis turės du tėvelius. Numanydamas tavo galimus žalos variantus, mėginu iškart siūlyti: uždrausti vienišiems tėvams auginti vaikus, taip pat pvz, jei vieniša mama augina vaiką, o su jais kartu gyvena mamos sesuo, tą seserį priverstinai iškeldinti, nes viename name: moteris+moteris+vaikas=no good. Manau, tu būdamas silpnapročiu savo vaikams padarysi žymiai daugiau žalos, perteikdamas jiems savo, greičiausiai, fašistines pažiūras, nei protingi homoseksualai.
Analog 2010-12-11 16:50
Tai nepasimokiai iš pirmo mano posto? Dabar argumentuotai, kodėl aš silpnaprotis, kodėl manai jog mano pažiūros fašistinės. Kaip mane nervuoja tokie, kurie prisidengia tolerancija, o ištikro tik šmeižia tuos, kurie kitaip mąsto (tavo stiliuje daug aštresniais žodžiais parašyčiau ). Ir nenusišnekėk apie vienišas mamas ir pnš. Negi esi toks kvailas, kad neskiria gėjų nuo normalių? Du tėvelius turintis vaikas tikrai susidurs su apkalbomis visur, na nebent tokie kaip tu bus jo draugai. Kad gėjus iš to vaiko pasidarys taip pat didelė tikimybė, man nekliūna, kad jie savo išanges vienas kitam pravalinėja, bet kai įvaikintus vaikus pastumės link to, tada tai lies ir aplinkinius. Dabar kas yra blogai dėl tų gėjų, tai kad jie negali pratęst giminės, bet įtraukia link to dar ir kitus. Iš kur pas tave atsirado toks nepakantumas tradicijoms? Gal tėvų įtaka, o gal draugų?
bambukas 2010-12-11 16:55