Melo detektorius mūsų smegenyse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedrius- 2010-12-31 14:34
Tai čia taip suprast, kad paprastai žmogus patarimą, kuriuo abejoja, vertina ne objektyviai (lyginant jo teisingumą apskritai su kitais galimais variantais), o šališkai (vertina ar patarimas teisingas ar ne, tam kad nuteist patarimą davusį). Nelabai supratau.
vyge 2010-12-31 15:09
Jei tam kuris spėlioja būdavo duodamas patarimas, tai kai sužinodavo tikrą rezultatą - atspėjo ar ne, tai tiriamasis galvodavo ne apie tai kad pasirinko teisingai arba ne, o apie tai ar patarinėtojas davė teisingą patarimą ar blogą.
Giedrius- 2010-12-31 15:30
Tai kokią praktinę naudą galim iš to išspaust? Kai orientuojamasi į tikslą siekiant priimti objektyvų asmeniškai priimtiniausią sprendimą, didelis patarimų kiekis duoda miglotą situacijos vaizdą (pvz. nuomonių skaitymas forumuos įvairiais klausimais ir t.t.)?
punktyras 2010-12-31 15:34
Zombiai grįžta!!!: Mokslininkai skanavo savanorių smegenis <...> skanavo -> skenavo
Strong_Bad 2010-12-31 18:58
Kodel nomoniu skaitymas forumuose duoda miglota miglota situacija? Manau kaip tik padeda plesti akirati, igalina ta pacia situacija matyt is ivairiu kampu ir galiausiai padeda priimt teisinga sprendima. Juk visa informacija yra lyginama su jau turima, palyginama, jei truksta, pasirenkama dar informacijos ir situacija paidar oganetinai aiski. Sakyciau praplecia supratima, gi tavo apsisprendimo teise laikyt viena ar kita teigini tiesa ar ne, jei sugebi klaidinga teigi argumentuotai paneigt, tai sveikintinas daykas. O jei skystos smegeneles ir viska be filtru imi i galva tai zinoma turesi kruva teiginiu vieni kitiems priestaraujanciu ir issirinkt sunku. Kaip staipsnis ir sake, patirtis igalina geriau naudotis siuo "melo detektorium". Noreciau, kad mano detektorius veiktu 100%, deja turiu didziuli trukuma - esu zmogus, todel esu linkes klysti
Atlast 2011-01-04 05:33
blefo meistrai ir sociopatai gali duoti neteisingus patarimus ir "melo detektorius" to nefiksuos, nes veikia pagal tam tikras veido/balso israiskas. Jeigu ju nera ir melo nera. Tegul paskanuoja gerai meluojancius, idomu kaip pas juos veikia skeneriai.