Pingvinus nuo nutukimo gelbsti mankšta (Video)  (6)

Viename Japonijos zoologijos sodų gyvenančių pingvinų pasivaikščiojimai ne tik naudingi jų sveikatai, bet ir sutraukia būrius smalsių lankytojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zoologijos sodas Japonijos Hokaido saloje garsėja ne tik gražiu pingvinų pulkeliu, bet ir jų pasivaikščiojimais. Iškritus sniegui, pingvinai verčiami tai daryti, kad per žiemą labai nenutuktų.

Septyniolika „frakuotųjų“ paukščių dabar kasdien turės apieti bent ratą, kol bus sniego. O sniegas Hokaido saloje netirpsta iki kovo. Šis pasivaikščiojimas – mankšta ir pramoga ne tik pingvinams, bet ir gausiems zoologijos sodo lankytojams.

Tiesa, kai kurių tyrimų rezultatai rodo, kad , pavyzdžiui, žmonių atveju nutukimo epidemija ir fizinis aktyvumas nebūtinai yra susiję. Tačiau, kalbant apie gyvūnus, savo dienas leidžiančius zoologijos soduose – jiems fizinis aktyvumas gyvenant tokiomis sąlygomis yra itin rekomenduotinas.

Remiantis stebėjimų rezultatais, manoma, kad nutukimas – labai svarbi priežastis, nulemianti, kodėl kai kurie suaugę gyvūnai, pavyzdžiui, drambliai, zoologijos soduose gyvena trumpiau. Tyrimas atskleidė, kad Afrikos dramblių, gyvenančių laisvėje, vidutinė gyvenimo trukmė yra 56 metai, kai gyvenančių nelaisvėje – tik 19. Zoologijos sode gimusių Azijos dramblių mirtingumas buvo 2-3 kartus didesnis nei tų, kurie gimė natūralioje aplinkoje.



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)