Masyviausia žinoma juodoji bedugnė sveria 6,6 mlrd. saulių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kunis 2011-01-14 12:37
Geras straipsnis, sitas tikrai labiau tiktu "Tai idomu" skilciai, nei http://www.technologijos.lt/n/mokslas/c ... 41&l=2&p=1
faktas 2011-01-14 16:44
Normalus ten straipsnis. Pasaulis yra margas. Toks ir turi būti. Kažkada sužinosime, tiesa tai, ar ne, tačiau idėja žavi ir jei ji bus patvirtinta, tai bus labai didelis atradimas. O jei bus patvirtinta, kad čia aprašoma didžiausia juodoji skylė, tai ką? Beje, rašo, kad juod. skylių egzistavimas neįrodytas. Tai iš kokio šlamšto aš mokykloj mokiausi fiziką , kurioje buvo rašoma, kad juodosios skylės stebimos dvinarėse žvaigždžių sistemose? Jau tada buvo tokie "įrodymai". O dabar tai jau neįrodymai. Keista kažkaip...
Nerkus 2011-01-15 09:28
nesu aš geras lituanistas, bet manau, kad žodį "rezoliucija" reiktų keisti į "skiriamoji geba".
Shinigami 2011-01-15 17:10
Ne viskuo kas rašoma vadovėlyje galima besąlygiškai tikėti. Viršininkas mano darbe yra geologijos daktaras (tiksliau naudingųjų iškasenų specialistas, nes su jomis dirba visa gyvenimą), ne seniai jis gavo vadovėli kuris skirtas inžinerinės geologijos studentams universitete ir paskaitęs dali susijusia apie naudingasiais iškasenas pasakė, kad ten visokių nesąmonių prirašyta. Nes knygos autorius turbūt rašė apie tai ko pats ne išmano, tik paskaitęs keletą šaltinių kuriuose ne viskas buvo parašyta ir greičiausiai nelabai ką suprato. Ir toks vadovėlis skirtas universiteto studentams? Tad apie mokyklinio lygio vadovėlius ir nebėra ką kalbėti. Turbūt koks mokytojas pasiskaitęs keletą straipsnių kuriuos rašė žurnalistas, o ne specialistas. Parašė vadovėli. P.S. tas kas vienam mokslininkui gali atrodyti kaip neginčijamas įrodymas, kitam gali atrodyti kaip visiškai nieko neįrodantys faktas. Dėl vienas mokslininkas gali teigti, kad juodosios skylės yra įrodytos, o kitas kad ne.
Skeleton 2011-01-15 19:54
Ne pradedi gilintis pasirodo ne taip viskas paprasta Dvinarių žvaigždžių sistemose iš tikrųjų stebimi reiškiniai, kurie dabartiniu mūsų supratimu negali būti niekas kitas kaip tik juodosios skylės. Taigi įrodymai yra, bet netiesioginiai. O ar tie realūs kūnai yra tokie pat, kaip ir teoretikų numatomos juodosios skylės - to garantuoti žinoma kad neįmanoma.
enternald 2011-01-16 13:02
, jei norite apie jo teiginius galite rasti visko, nuo apie apokalipsę teigiančių žioplių iki tv show kaip Penn and teller bullshit, gal ir rimtų įžvalgų, kad Nibiru nesąmonė). Ub 2003 iš tikrųjų turi pavadinimą Eris, bet jos savybės neturi nieko bendro su Nibiru pasakomis.
Sarunas 2011-01-17 09:02
Na aš pamenu, kai trečiam kurse per paskaitas tikra to žodžio prasme taisėm vadovėlį. Nes apie elektromagnetizmą buvo tokių vėjų prirašyta.. Netgi įvade buvo tokia frazė juokinga: "Elektromagnetinių bangų spektras yra labai didelis, tačiau žmogus jaučia tik labai siaurą spektro dalį - regimąją šviesą." Kaip gali prof. Hab. mokslų daktaras parašyt tokią nesąmonę dar man iki šiol nedaeina Todėl dar kartą kartoju (kaip jau ne kartą sakęs esu) nei vienu šaltiniu 100% negalima pasitikėti kaip nenuginčijama tiesa, nesvarbu kad ir iš kokio patikimo šaltinio tai bebūtų. Svarbiausia turėt kritinį mąstymą ir pačiam bent jau pabandyt suvokt, kas bandoma pasakyt.
_alvydas_ 2011-01-17 16:28
Geriau jie pasidomėtų kas po kojom. Manau yra didelė tikimybė, kad atominis laikrodis pradedant nuo kokių 3km gylio pradėtų greitėti, o ne lėtėti. Pasidomėjau NIST http://www.nist.gov/index.html, nieks dar tokių eksperimentų nedarė. Nors įmetei kapsulę su balastu į kokį 10km gylį, po kurio laiko balastas atsikabina ir išplaukia. Tada galima laikrodžių parodymus sulyginti.