Reliatyvizmas kasdieniame gyvenime: automobilių akumuliatoriai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2011-01-20 13:09
- o būtent iš to kylančius reiškinius ir vadiname reliatyvistiniais. Gaila, taip ir nepaaiškinta, dėl ko konkrečiai taip pakyla efektyvumas, arba tiksliau, kas nevyksta alave, kad pašalinus vieną orbitą efektyvumas taip smarkiai krenta. Rodos, viskas turėtų būti taip pat: išorinių (valentinių) elektronų skaičius tai toks pat, todėl ir cheminės reakcijos turėtų būti beveik identiškos.
_alvydas_ 2011-01-20 13:46
Na gerai, sakykim jūs oponuojat kokiai nors teorijai. Norėdamas įrodyti savo tiesą siūlote eksperimentą, bet aišku siūlote ne bele kokį, o tokį kur tikitės gauti rezultatą kitokį nei numato esama teorija. Logiška? Dabar pasakykit nors vieną eksperimentą atliktą “mainstreemo” pagal oponentų pasiūlymą. Arba nors vieną eksperimentą, kuri atliko oponentai, o “mainstreemas” pakartojo ir įrodė, kad oponentai buvo neteisūs. Nors vieną tokį eksperimentą kas nors žinot?
kionig 2011-01-21 03:08
Ir, be to, oksidavimo energija ir realityvizmas nulemia kristalines gardeles matmenys. Pvz beta-PbO2 visiskai skiriasi nuo SnO2. P.S Is tokio straipsnio koks pateiktas masinei publikai, man pirmas ispudis buvo, kaip kad kvadratas su sesiais kampais Dabar jau kiek aiskiau
_alvydas_ 2011-01-21 16:43
Kelios citatos iš Jorge Céspedes-Curé knygos "Einstein-on-Trial-or-Metaphysical-Principles-of-Natural-Philosophy": http://www.scribd.com/doc/24258199/Eins ... Philosophy “According to the general theory of relativity, space without ether is unthinkable.” A. Einstein In 1973, Dorothy Michelson-Livingston [13],Michelson’s daughter, wrote: “Had Michelson lived to see the astronauts fly to the moon, he would no doubt have urged that an interferometer be taken along to test his theory in outer space.” This proposed experiment of Michelson’s daughter is long overdue. Are we afraid to discover the ontological truth about the luminiferous ether? But now it is time for relativists to wake up from this tetra-dimensional illusion of Minkowski.
rwc 2011-01-23 03:19
_alvydai_, kuo toliau tuo gražiau. Kažkokios citatos paimtos be konteksto, visai negalvojant apie dabartinius astronomų ir fizikų pasiekimus. Neabejoju, kad daugybė garsių žmonių palikuonių norėtų paminklo Mėnulyje. Yra ten veidrodžiai - spinduliuok ir interferuok. Paleista daugybė kosminių observatorijų - tyrinėk ir rask, kaip skirtingai jie mato tą patį dangaus skliautą, ieškok iškraipymų. Stebėk, kaip Saulė iškreipia už jos esančias žvaigždes, matuok doplerio efektus ir kitka. Tyrinėk gravitacinius lęšius, ieškok neatitikimų ten. O gal geriau užsispirti ir aiškinti, kad toliau horizonto linijos nematome, todėl reikia pasivyti horizontą. Nepasitvirtintų tos teorijos už 100 mln. km - tikriausiai aiškintum, kad reikia matuoti už Saulės sistemos. Bet ten kitos žvaigždės - tai reikia matuoti už Galaktikos. Bet ten kitos Galaktikos... Paimk tolimų pulsarų atspindžius ir interferuok. Sakysi, vėl neįmanoma pastebėti? Tai va, surask kokį eksperimentų rezultatą, kuriam tavo teorijos labiau tiktų nei Lorentzo transformacijos ir tuomet kaltink sąmokslu.
_alvydas_ 2011-01-23 10:22
Pataikėt Gezari eksperimentas apie tai. Kažkaip jau keistai abi hipotezes pateiktos mano straipsnyje skaitiniai gerai paaiškina jo rezultatus. Abejoju ar bendroji reliatyvumo teorija paaiškina. Realiai labai sunku surasti žmogų bendravimui kuris ją išmanytų. Bet visokiose atsiliepimuose apie Gezari eksperimentą nieks tokio (jokio) paaiškinimo nepateikė. Visi nurašo kaip paklaidą. Dėl būtinumo eksperimentų kosminiuose toliuose aš nieko nesakiau, tinka bet kuri inercinė atskaitos sistema judanti Žemės atžvilgiu, jei eksperimentą daryti netoli Žemės.