Pagaliau sėkmingai paleistas rusiškos GPS palydovas „Glonass-K“  (0)

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad Rusijos kosmoso pajėgos iš Plesecko kosmoso centro sėkmingai paleido palydovą „Glonass-K“ .


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstesnis mėginimas praėjusių metų gruodį paleisti palydovą, kuris turėjo užbaigti numatytos palydovų grupės iškėlimo į orbitą darbus, baigėsi nesėmingai - raketa nukrypo nuo kurso ir nuskendo Ramiajame vandenyne. Dėl šios nesėkmės Rusija patyrė 2,5 mlrd. rublių (86 mln. dolerių) nuostolį.

GLONASS (ГЛОбальная НАвигационная Спутниковая Система – Globali navigacinė palydovinė sistema) yra Rusijos kuriamas amerikietiškosios palydovų sistemos GPS analogas. GLONASS palydovai skirti navigacijai ir objektų koordinačių Žemėje nustatymui. Jis naudojamas tiek kariniais, tiek civiliniais tikslais. Abi sistemos leidžia vartotojams nustatyti objekto vietą kelių metrų tikslumu.

Šiuo metu aplink Žemę skrieja 26 GLONASS palydovai. 20 iš jų naudojami, du laikomi rezerve, o keturi laikinai perjungti į techninio aptarnavimo režimą. Tam, kad būtų nenutrūkstamai priimamas GLONASS sistemos signalas Rusijos teritorijoje, reikia ne mažiau nei 18 veikiančių palydovų, o norint užtikrinti sistemos veikimą visos planetos paviršiuje – 24 palydovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)