Gautas nežemiškos gyvybės egzistavimo patvirtinimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2011-03-08 15:56
Entelektualusis ufonautas mat. Tai parodyk tą entelektą. Kas iš to, kad kažkur kitame Visatos kampe gyvena androidai, jei galimybės su jais susisiekti praktiškai lygios 0? Kol kas be metano ir kiek sudėtingesnių molekulių, dar nėra jokių įrodymų, kad kažkur ne Žemėje galėtų bent pradėti formuotis gyvybė. Tuo labiau, keista, kai jos ieškoma meteorituose. Tai reiškia, kad gyvybė turėjo atsirasti dar labai jaunose planetose, pastoviai bombarduojamose kitų kūnų. Taip pat, kad ji turėjo formuotis sąlygomis, tinkamomis persikraustyti į kosmosą. Ar jaunose, karštose planetose buvo ekologinė niša atsirasti organizmams, pakeliantiems kosmoso sąlygas? Nelabai įsivaizduoju, kad organizmai gyvenantys įkaitusioje lavoje (kaip suprantu, atskėlus gabalą Marso, tas luitas turėtų įkaisti iki temperatūrų, kuriose metalai lydosi, o paskui atvėsti iki kelių kelvinų). Galų gale, šnekam apie žemiškas bakterijas, kurių dalis populiacijos sugebėjo išgyventi porą metų ramiais laikais be kosminių kataklizmų, ramioje aplinkoje - artimajame kosmose. Kokia tobula turėtų būti gyvybė, kad ji išgyventų milijardus metų žymiai sudėtingesnėmis sąlygomis? Apie kokį nors metabolizmą, dauginimąsi, evoliuciją išvis turbūt neverta pradėti (kalbu apie asteroidus ir kitas "kosmines šiukšles").
Genius 2011-03-08 17:26
Tiem kas sakot apie delfi alfa ir pansiai pranesiu kad dabar neskaiciau o sakiciau pries ~5d per Yahoo taigi ne fake. Gyvybe turi buti ir kitur netik zemej vien delto kad visatoj perdaug planetu kad butu tik 1 gyvybei tinkama planeta.
ps_tech 2011-03-08 17:32
Tikrai butu labai kvaila manyti, kad zeme vienintele planeta turinti gyvybe. Zvaigzdziu visatos galaktikose yra nesuskaiciuojama galybe, egzoplanetu randama vos ne prie kas desimtos zvaigzdes, tad kad gyvybes galima rasti kitose planetose yra "FAKTAS".
kikilis 2011-03-08 17:36
1. http://blogs.discovermagazine.com/badas ... meteorite/ 2. http://blogs.discovermagazine.com/badas ... ils-claim/ Niekaip nepaneigsim kontaminacijos galimybės. Daug ir kitokios kritikos gavo tas mokslinykas. Šio straipsnio pavadinimas ypatingai blogas, neužskaitau.
Arthuras 2011-03-08 17:43
Kaip suprantu, dauguma jau esat bendravę su nežemiškos kilmės būtybėms, taip, kad jums, turbūt, geriau žinot.
kitty 2011-03-08 18:08
Buvo laikai kada degino ant lauzo manancius kad zeme apvali, sita antraste irgi kada nors bus irodyta kaip teisi. Vaikiska manyti kad mes visatos bamba
Goblinas 2011-03-08 18:23
ir kodėl nemoko vaikų mokyklose kritiškai mąstyt, labai liūdna kai žmogus net nesupranta kas yra faktas ar kas yra argumentuota nuomonė.
DoukeN! 2011-03-08 18:28
Gal bus patvirtinta kad rasta kazkur givybe, bet ne sita antraste, gi cia kalbama apie tam tikra asteroida.
rwc 2011-03-08 18:38
Taip pat: http://blogs.discovermagazine.com/badas ... we-aliens/ . .
Genius 2011-03-08 18:48
Yahoo parase pratesima : http://news.yahoo.com/s/afp/20110307/ts ... 0307213642
bale81 2011-03-08 19:25
na kaip supratau mokslininkui nesukele sencacijas nezemiskos bakterijas radimas o labiausiai sujaudina tai kad ta bakterija labai jau panasi i zemiskaja (matyt sitos cituoju „Jos atrodo labai keistai, nesu matęs nieko panašaus, kas galėtų padėti jas identifikuoti„ – sakė jis. jo jau nebejaudina:)) atarp kitka apie meteritus siuos noretusi sekancio straipsnio, kad ju 9 jau suzinojom reiketu platesnes informacijos aciu
CelebritiesSpoofs 2011-03-08 20:41
Katik buvo paskelbta, kad tai visgi zemes organizmas, tiagi relax zmones. O siaip technologijos.lt atsilikeliai, savaites senumo naujienas deda, kai jau visas pasaulis apie tai zinojo ir pradejo tyrimus daryti, bandant irodyti organizmo kilme.
Bomber 2011-03-08 21:26
Bamba tu, senai jau mokslininkai įrodė, kad yra tikimybė, kad laaaabai toli egzistuoja gyvybė ir jų nieks nedegina. O sakyti, kad gyvybė tikrai yra ir kad yra visai netoli, kaip kad kai kurie susidarė nuomonę apie šitą straipsnį tai nesąmonė. Ypač, kai dar buvo tiksliai neįrodyta ar tikrai ne iš Žemės tie organizmai. Kas dabar jau yra paneigta.
bale81 2011-03-08 21:50
na jai gyvybe suskirstyt i zemes tipo ir ,kitokia, tai kaip galima irodyt kad nezemiska bakterija budama lygiai tokia pati kaip ir zemiska yra ne is zemes, na jai gyvybe atsirada meteoru pagaba zemeje kaip bandoma yrodyt dabar tai yra tikibybe kad tokia bakterija galejo susiformuot kazkur kitur artimom zemei salygom, ir paskui po milijonu metu atsirast zemeja kur ir taip pilna tokiu bakteriju nuo jos nieko nesiskirenciu
kiesza 2011-03-08 21:53
man tai labai kvailai atrodo kai zmones skaiciuoja tikimybes tokiuose dalykuose kaip kosmosas kur nera zinomas nei vienas faktorius ... juk tai apsurdiskas dalykas nes visi yra teisus lygiai tiek pat kiek ir neteisus o bakterija manau yra zemiska.
bale81 2011-03-08 22:05
Mūsų galaktikoje gali būti 500 milijonų gyvybei tinkamų planetų cia yra naujausi skaiciavimai kurie kiekviena karta dideja su nauju teleskopu pasiustu i kosmosa, ir cia kalbama vien apie pauksciu taka, po poros metu tie skaiciai isauks dar labiau ir man visai nekvaila pasvajot nes as jau pavalgiau sian atidirbau vaikai miega ziuriu i langa o gal...
MariusM1997 2011-03-08 22:09
Mano nuomone, gyvybė visatoje tikrai yra (neskaitant žemės). Tiesiog gan beprasmiška jos ieškoti mūsų Saulės sistemoje. Netyčiomis gali būti aptiktos iš mūsų planetos pasklidusios bakterijos. Straipsnyje rašoma, jog ta bakterija panaši į mūsiškę titanospirillum velox. Be to, kitose planetose yra netinkamos salygos gyvybei. Gyvybės formų ,,įrodymams'' trukdo pasiekti žemę didžiųjų planetų ir žvaigdžių gravitaciniai laukai. Todėl gyvybės reiktų ieškoti prie gyvybei tinkančių atsirasti kosminių kūnų. Tačiau šie - kitose galaktikose, ar bent jau sistemose. Tad vilties gyvybės formų kosmose surasti mūsų sistemoje yra labai mažai. Tačiau , kad gyvybė egzistuoja tik žemėje. Esame ištyrinėję tik 1% visatos - ar galime ką nors reikšmingo nuspręsti? Beje, dėl intealektualiųjų gyvybės formų - jei jos sugeba nuskristi šviesmečius, tai savaime suprantama, jų technologijos mums dar yra labai labai toli. Tad laisvai galima fantazuoti, jog ateiviai užsimaskavę tarp mūsų, skraidžioja ir pn. Apibendrinant - neradome konkretaus ne mūsų kilmės gyvybės formos įrodymo savo mažytėje teritorijoje, tačiau jau radome joms gyventi tinkamas planetas, į kurias dar nenusileidome. Neturime teisės daryti prielaidos, kad kosmose nėra gyvybės.
kionig 2011-03-08 22:12
O nenorėtum atsakyti į klausimą, kokia visgi ta gyvybė egzistuoja bei koks procentas žmonių įsivaizduoja, kad ten kažkur tai egzistuoja tokios pačios beždžionės kaip mes ?
bale81 2011-03-08 22:17
sis forumas man primine anegdota:) senis giriasi kitam seniui kokie puikus meteorologai jo 2 sunus. pirmas saka kad rytoj lis lietus antras kad saule svies
Goblinas 2011-03-08 22:20
nu čia self- pwnd padarei. pats parašei, ką mes galim SPRĘSTI apie kosmosą, bet pats kažkodėl darai išvadą jog, neturime pagrindo teigti, kad gyvybė NEEGZISTUOJA. žmogau, čia reikia įrodyti ne, kad kažkas neegzsituoja. mes neturime jokių faktų, jog gyvybė yra kažkur už mūsų žemės ribų EGZISTUOJA. nesvarbu kokia mano ar tavo nuomonė šiuo klausimu, mes neturime FAKTŲ tai įrodančių. savo šitoj rašliavoj padarei elementarią logikos klaidą - tas kuris pateikia argumentą turį jį pagrįsti, o ne atvirkščiai. p.s. iš kur ištraukei, kad mes ištyrinėjom 1 % visatos? nes skalėj nuo 1 iki 100 tai mažiausia padala?