Kinijoje rasta puikiai išsilaikiusi 700 metų senumo mumija  (0)

Kelią Taidžou mieste (Dziangsu provincija) Kinijoje tiesę darbininkai maždaug 2 metrų gylyje iškasė kelis medinius karstus. Viename iš jų archeologai aptiko moters mumiją, kuriai, kaip manoma, yra 700 metų, pranešė Kinijos naujienų agentūra „Xinxua".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje miesto dalyje vykdant žemės kasimo darbus, 1979 – 2008 m. buvo rastos 5 mumijos. Pasak specialistų, visos jos - Mingų dinastijos laikų. Dėl netobulos aptiktų radinių konservavimo technikos šių mumijų išsaugoti nepavyko – išliko tik kapavietėse rasti drabužiai ir kai kurie daiktai. Naujausias atradimas nustebino archeologus: mumija buvo itin puikiai išsilaikiusi, moters palaikų oda, plaukai ir veidas buvo stebėtinai geros būklės. Pasak jų, žvelgiant į mumiją susidaro įspūdis, kad ši moteris palaidota visai neseniai. Pranešama, kad 1,5 m ilgio mumija buvo balzamuota rudos spalvos skystyje. Moters palaikai apvilkti tradiciniais Mingų dinastijos rūbais, karste rasta kaulų, keramikos, užrašų senovine kinų kalba. Ant dešiniosios palaikų rankos buvo išlikusi oda, ant piršto užmautas žiedas.

Kinų mokslininkus šios mumijos atradimas ypač sudomino: jie tikisi išsiaiškinti prieš 700 metų naudotą mumifikavimo technologijos ypatumus. Pasak archeologų, palaidotoji moteris veikiausiai priklausė aukštuomenei. Jos drabužiai beveik visi šilkiniai, tik kai kurios jų dalys yra medvilninės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: