Speleologija arba požeminių pasaulių atradėjai (Video)  (0)

Speleologija arba tiesiog urvotyra - tai mokslas, tyrinėjantis urvus (olas, ertmes, plyšius), kitaip - požeminė geografija. Tačiau speleologija vien mokslu neapsiriboja - speleologai užsiima ekstremaliu sportu, turizmu, kūryba (fotografavimu ir filmavimu po žeme), išradimais (speleo technikos tobulinimas), patiria geografinių atradimų džiaugsmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pomėgio išskirtinumas ir ekstremalumas sužavi neeilines asmenybes, kurias į priekį vedą ne finansinė nauda ar garbė, o pažinimo, atradimų ir savęs išbandymo džiaugsmas. Tiesa, šios veiklos nesulyginsi su paprasčiausiu pasivaikščiojimu po parką – giliai po žeme pasislėpusiuose urvuose kiekviename žingsnyje gresia pavojai ir nuotykiai.

Nuotykiai, verti ne tik vakarinių istorijų prie laužo šviesos, bet ir didžiųjų kino ekranų. Su tuo visiškai sutiko garsus Holivudo prodiuseris Jamesas Cameronas, pastatęs 3D filmą „Sanctum“, pasakojantį apie įspūdingas požeminių kelionių istorijas. Tikimasi, jog tai bus vienas iš populiariausių šių metų nuotykinių filmų, tuo pačiu padėsiantis populiarinti ir speleologiją.

Numatydami tokią galimybę Lietuvos speleologai sukūrė dokumentinį filmą „Žemės gelmių atradėjai“ - jame pasakojama apie požeminių urvų tyrinėjimus ir lietuvių pasiekimus. Tad susidomėjusius speleologijos praeitimi ir dabartimi, kviečiame pažiūrėti akimirkas iš požeminių pasaulio tyrimų:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: