Viename atvaizde – daugiau nei 1200 nežemiškų planetų  (22)

NASA Keplerio kosminio teleskopo programos mokslininkai paskelbė atvaizdą, kuriame galima pamatyti 1235 kandidates į už Saulės sistemos ribų atrastas planetas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu astronomai renka duomenis, kurie patvirtintų  galimą tokių planetų, vadinamų egzoplanetomis, egzistavimą. NASA Keplerio programos mokslininkas Jasonas Rowe nutarė vizualizuoti visą dabartinį Keplerio teleskopo paieškų „laimikį" – 1235 teleskopo užfiksuotas planetas, nufotografuotas jų tranzito – atsidūrimo savo žvaigždės disko fone – metu.

J. Rowe pasitelkė programinę įrangą, vizualizavusią ir sugrupavusią aptiktas kandidates į egzoplanetas pagal jų masę. Didžiausios iš jų pateiktos atvaizdo viršutinėje dalyje, kairėje, o mažiausios – apatiniame dešiniajame kampe. Mokslininko teigimu, iš visos šios kolekcijos jam yra gražiausios didžiausios egzoplanetos, nes dydžiu jos prilygsta mažiausioms žvaigždėms. Viso dydžio atvaizdą galite pamatyti čia.

Remdamiesi atliktais Keplerio teleskopo stebėjimų rezultatais, astronomai iškėlė prielaidą, kad mūsų galaktikoje – Paukščių take – gali būti ne mažiau nei 50 milijardų egzoplanetų, o 2 milijardai iš jų turėtų būti maždaug Žemės dydžio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)